NASCAR

NASCAR: Austin Dillon wint ingekorte Xfinity wedstrijd Michigan

Vanwege regen moest de Xfinity-wedstrijd op Michigan met ruim 34 ronden ingekort worden. De wedstrijd ging al met ruim drie uur vertraging van start en ondanks een smalle brandstofmarge behaalde Dillon na een shoot out met teamgenoot Daniel Hemric de overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Austin Dillon Ryan Reed
Austin Dillon en Ryan Reed beginnen aan een wedstrijd waarvan iedereen wist dat hij ingekort ging worden.


Austin Dillon wint ingekort Xfinity wedstrijd Michigan
Ruim 26 wedstrijden moest Austin Dillon het in de Xfinity-series zonder overwinningen stellen alvorens hij weer kon toeslaan. Het team van Richard Childress Racing deed er zelfs 55 wedstrijden zonder zeges over.

Vanwege het nieuwe highdownforce/high drag restrictor plate pakket moest het eigenlijk een veelbelovende wedstrijd worden. Anderzijds was iedereen er zich ook van bewust dat vanwege de punten de wedstrijd na zestig ronden gestopt kon worden.

Austin Dillon: "Wij hadden een goede strategie maar eigenlijk hoopte ik dat de regen snel zou komen." Voor Dillon betekende het zijn eerste overwinning en zijn tweede top 10 finish op Michigan. In dertien wedstrijden tot nu toe telde de Xfinity-series twaalf verschillende winnaars.

Teamgenoot Daniel Hemric eindigde als tweede. Daniel Hemric: "Ruim 30 minuten lang werd er mij verteld dat het nog wel 10 minuten zou duren voordat het zou gaan regenen. Maar toen het eenmaal begon was ik eigenlijk een beetje gefrustreerd."

Cole Custer eindigde achter de beide RCR Chevrolets als derde gevolgd door Ryan Reed die bij een herstart met nog 50 ronden te gaan even de kop wist over te nemen. Hemric pushte Dillon direct weer terug aan de leiding. De segment overwinningen gingen naar Kyle Busch en Ellott Sadler.

Austin Dillon 1 Eindelijk weer eens een Xfinity-overwinning voor Austin Dillon.

Uitslag
1. Austin Dillon Chevrolet 91 ronden
2. Daniel Hemric Chevrolet 91 ronden
3. Cole Custer Ford 91 ronden
4. Ryan Reed Ford 91 ronden
5. Paul Menard Ford 91 ronden
6. Kyle Busch Toyota 91 ronden
7. Tyler Reddick Chevrolet 91 ronden
8. Kevin Harvick Ford 91 ronden
9. Justin Allgaier Chevrolet 91 ronden
10. Ryan Truex Chevrolet 91 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet