IndyCar

Indycar: Penske trio domineert kwalificatie DXC Technology 600 Texas

De drie Penske-coureurs Josef Newgarden, Simon Pagenaud en Will Power domineerden de kwalificatie voor de DXC Technology 600 zaterdagavond in Texas. Zij waren overigens de enige drie coureurs die zich in de 220 mph zone bevonden.

Newgarden Texas

Eerste Superspeedway Pole voor Josef Newgarden in Texas.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Penske trio domineert kwalificatie DXC 600 Texas
Voor Josef Newgarden betekende de tijd van 220.613 mph. zijn allereerste pole op een Superspeedway. Josef Newgarden: "Ik denk dat dit een "big boost" voor ons team is. Je ziet dat alles van het team en haar personeel afhangt en alle lof voor Team Penske met deze 1-2-3. En uiteraard aan Team Chevy dat ons in staat stelde deze pole te behalen. Ik denk dat we onszelf in Victory Lane kunnen terugverwachten. Het was bovendien erg warm. Ik denk dat iedereen behoorlijk moest zweten."

Met een tijd van 219.561 mph. verraste Robert Wickens andermaal en start als vijfde gevolgd door Sebastien Bourdais met 219.302 mph. Tevens de snelste Honda-coureurs.

Tony Kanaan thuiswedstrijd Thuiswedstrijd voor A.J. Foyt Racing.

Voor het team van A.J. Foyt racing betekent Texas een thuisrace en Tony Kanaan liet met 219.157 mph. de zesde tijd noteren. Daarachter volgden Scott Dixon(219.112 mph), Alexander Rossi(218.894 mph), Takuma Sato(218.578 mph) en Ryan Hunter Reay(218.553 mph) Teleurstellend waren de kwalificaties van James Hinchcliffe en Graham Rahal te noemen. Zij lieten slechts een 15e en een 20e tijd noteren.

qual texas


Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet