NASCAR

NASCAR: Kyle Busch oppermachtig in Xfinity Pocono. Verbetert weer zijn eigen record

Kyle Busch was met de JGR-Toyota Camry oppermachtig in de Pocono Green 250 en behaalde zijn eerste Xfinity-overwinning dit seizoen. Met zijn zege verbeterde de JGR-rijder weer zijn eigen persoonlijke record. in de Xfinity-series heeft Busch nu 92 overwinningen op zijn naam staan. NASCAR-legende Mark Martin heeft er slechts 49...

2018 Busch Pocono
Kyle Busch op weg naar zijn 92e Xfinity-overwinning op Pocono.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota Racing USA

Kyle Busch oppermachtig in Xfinity Pocono. Verbetert weer zijn eigen record
Ondanks een tijdstraf voor te snel rijden in de pitlane slaagde Kyle Busch er op vrij gemakkelijke wijze in de Pocono Green 250 op zijn naam te schrijven. In de 100 ronden tellende wedstrijd reed Kyle Busch ruim 64 ronden aan de leiding en versloeg de GMS Racing Chevrolet van Chase Elliott met een voorsprong van ruim 2.852 secs. In totaal wisselde de leiding tussen zes coureurs maar liefst zesmaal. Naast Busch reden o.a. Austin Cindric, John Hunter Nemecheck, Paul Menard, David Starr and polesitter Cole Custer aan de leiding.

Kyle Busch: "De auto ging evenals vorige week op rails. Maar ditmaal konden we weer aan de kop rijden. De enige zorg die Busch had was om na de start van het tweede segment weer aan kop te komen. Kyle Busch: "Je wordt altijd wat nerveus als er iets onvoorspelbaars gebeurt. Daarom besloten we ook om geduldig te blijven en de juiste inhaalmanoeuvres te maken. Toen we bij de Top 5/6 in de buurt kwamen wisten we dat we over voldoende snelheid beschikten. Busch had na zijn laatste stop voor de laatste 48 ronden voldoende brandstof aan boord. Chase Elliott ging in de voorlaatste nog aan Daniel Hemric voorbij en hoopte nog dat de JGR Toyota zou beginnen te sputteren. Maar die hoop bleek ijdel te zijn. Busch pakte zijn 92e overwinning in de Xfinity-series.

2018 Race Pocono Close racing op de tri-oval van Pocono.

Chase Elliott: "Wij kwamen in de 58e ronde voor de laatste maal naar binnen en ik hoopte dat de koplopers zonder brandstof zouden komen. Maar ik heb ervan genoten. Maar ik kijk nu al naar de volgende wedstrijd uit.

Christopher Bell en Justin Allgaier waren in de 61e ronde bij een crash betrokken die eigenlijk door laatstgenoemde en Elliott Sadler veroorzaakt werd. Ook de No 28 Ford van Dylan Lupton was erbij betrokken. Christopher Bell: " Aan het eind van het eerste segment volgde ik Kyle Busch en maakte gewoon een fout. Hij was snel en ik dacht dat ik dit ook kon doen. Met Justin kon ik er weinig aandoen. Wij waren beiden gewoon slachtoffer van de herstarts op Pocono. Het was spannend. Soms hou je ervan maar soms heb je er ook een hekel aan.

In de tussenstand van het kampioenschap behoudt Sadler de leiding met 62 punten voorsprong op Cole Custer en 63 op Daniel Hemric.

Na afloop bevond de TC de JGR Toyota te hoog aan de linkerkant. Vorige week beging het team van JGR overigens dezelfde overtreding werd crewchief Justin Ratcliff voor één wedstrijd geschorst en moest het team 10 punten inleveren. Tevens kreeg men 10.000 U$ boete. Kyle Busch schreef overigens het eerste wedstrijdsegment op zijn naam en Paul Menard het tweede.

2018 Winnaar Busch Pocono
92e Xfinity-zege voor Kyle Busch in Pocono. Niet geheel legaal. Maar in Amerika wordt er niet iemand gediskwalificeerd. Een winnaar blijft een winnaar en de teams of hun crewchiefs worden veel zwaarder gestraft. Een regel waarin wij ons volledig kunnen vinden.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 100 ronden
2. Chase Elliott Chevrolet 100 ronden
3. Daniel Hemric Chevrolet 100 ronden
4. Austin Cindric Ford 100 ronden
5. Cole Custer Ford 100 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 100 ronden
7. John Hunter Nemecheck 100 ronden
8. Paul Menard Ford 100 ronden
9. Tyler Reddick Chevrolet 100 ronden
10.Ryan Truex Jr. Chevrolet 100 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet