IndyCar

Indycar: Marco Andretti vertrekt vanaf pole voor R1 Detroit

Marco Andretti is de zevende verschillende polewinnaar in de Verizon Indycar-series dit jaar. Met een tijd van 1.14.8514(113.024 mph) verzekerde de No 98 AutoNation/Curb Dallara Honda-coureur zich in de allerlaatste ronde van zijn vijfde Indycar pole. Tevens was het de eerste voor Andretti sinds Pocono 2013.

Marco Andretti Pole 1
Pole voor Marco Andretti in Detroit. 


Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Marco Andretti vertrekt vanaf pole voor R1 Detroit
De inmiddels 31-jarige Marco Andretti: "Ik word er eigenlijk een beetje verlegen van dat dit mijn eerste road/streetcourse pole is maar op dit soort circuits heb ik er zo vaak naast gezeten. Erg verheugd want gisteren wisten wij al dat we over voldoende snelheid beschikten. Wij wisten dat het in de auto zat. Ik moest het alleen even doen en ik heb het gewoon gedaan i.p.v. te zeggen dat we eerste hadden kunnen zijn. We zijn er."

Anderzijds heeft Andretti sinds Iowa 2011 niets meer gewonnen en dat is alweer 115 wedstrijden geleden. Marco Andretti: "Het is nergens gemakkelijk om eerste te zijn. Prachtig om als eerste te starten maar ik wil winnen en die kans hebben wij vandaag. Zodra ik wist dat ik de pole had richtte mijn hersens zich al op de overwinning."

Vanwege het unieke wedstrijdformaat in Detroit werd het startveld van 23 auto's in twee groepen opgesplitst waarbij elke groep slechts 12 minuten tracktime kreeg toegewezen. Scott Dixon vertrekt naast Marco Andretti als tweede. De Ganassi-coureur liet een tijd van 1.15.4186(112.174 mph) registreren.

Scott Dixion Detroit Scott Dixon valt niet te onderschatten.

Scott Dixon: "De PNC Bank auto is erg goed. Eigenlijk hebben we er nauwelijks iets aan veranderd. De auto beschikte over meer snelheid. Tussen Turn 8 en 6 raakte ik zelfs eventjes de muur waardoor de auto even los van de grond kwam. Het was niet bepaald de perfecte ronde. Erg verheugd om op de eerste startrij te staan en in de race nog een positie beter natuurlijk. Maar felicitaties aan Marco. Zijn team leverde perfect werk."Robert Wickens en Alexander Rossi kwalificeerden zich resp. als derde en vierde Indy 500 winnaar Will Power zich als zesde kwalificeerde.

2018 Q1 Detroit

 

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet