TCR Series

FIA WTCR: Yann Ehrlacher wint eerste race op Zandvoort. Flinke crash Michelisz en Muller

Jumbo-Max-0853

We hebben er een tijd op moeten wachten. Internationale toerwagenraces op een hoog niveau op Zandvoort. Met toprijders aan de start die elkaar geen millimeter ruimte gunnen.Op de eerste Pinksterdag gaan de rijders zich kwalificeren voor de eerste race van het FIA WTCR, die aan het eind van de dag zal plaatsvinden. Hopelijk dat Tom Coronel na de pech van de vrije trainingen zich beter kan presenteren voor zijn thuis publiek.

Tekst: Marco Antheunisse en Gerrie Hoekstra
Foto's: Co van der Gragt en Erik van der Schaaff

Kwalificatie FIA WTCR voor race 1
De zon breekt eindelijk door op Zandvoort. De zeedamp verdwijnt. De kwalificatie van de FIA WTCR voor de eerste race vangt de 1ste Pinksterdag aan. Yann Ehrlacher, Vernay en Huff pakken de snelste tijden in de beginfase. De banden beginnen op bedrijfstemperatuur te komen. Zsolt David Szabo zorgt echter voor de eerste onderbreking van de dag. De Hongaar gaat er met zijn Cupra TCR af in de Mastersbocht en raakt de bandenstapels. Code rood.
  Jumbo-Max-0919

Met nog bijna 20 minuten te gaan wordt de kwalificatie hervat. Tom Coronel blijft in de achterhoede hangen en komt binnen voor nieuwe banden. De eerste vijftien auto's zitten binnen 1 seconde. Coronel stijgt van plaats 25 naar 15. Michael Verhagen blijft hangen op een 25ste plek, terwijl Bernhard van Oranje de hekkensluiter blijft. Gabriele Tarquini en Thed Björk hebben het met respectievelijk een 23ste en 24ste plaats moeilijk in deze kwalificatie.

  Jumbo-Max-0901

In de laatste 5 minuten moet het allemaal gaan gebeuren. Rob Huff zorgt voor een nieuw TCR ronderecord en duikt als enige onder de 1:44. Ehrlacher op plaats twee, gevolgd door Gordon Shedden, Vernay en Berthon. Coronel gaat weer de baan op en gaat spectaculair naar een zevende plaats om in het verdere verloop van de kwalificatie nog één plaats te zakken.

Uitslag: Huff, Ehrlacher, Shedden, Vernay, Lessennes, Berthon, Comte, Coronel, Vervisch, Guerrieri, Bennani en Panis. Verhagen eindigt als 25ste en Bernard van Oranje op de 27ste en laatste plaats.

Volledige uitslag

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet