NASCAR

NASCAR: Kyle Busch wint Coca Cola 600 op Charlotte

De CV van Kyle Busch is compleet. De JGR Racing-coureur heeft zijn doel bereikt door op alle banen van de Cup minstens éénmaal te winnen. Op Charlotte was de Toyota-rijder oppermachtig en reed in de 400 ronden tellende wedstrijd er maar liefst 377 aan de leiding.


Busch Burnout
Love him hate him, maar Kyle Busch heeft het gepresteerd om op alle banen van de Cup te winnen. Een formidabele prestatie.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kyle Busch wint Coca Cola 600 op Charlotte
De enige concurrent voor Kyle Busch was Kyle Busch zelf schreven de media na zijn overwinning na de Coca Cola 600. Er was in feite geen enkele coureur die voor hem een serieuze bedreiging vormde. Ongelofelijk maar Busch presteerde het om alle vier wedstrijdsegmenten op zijn naam te schrijven.

Na 37 ronden zorgde Austin Dillon met een rechter achterband voor de eerste neutralisatie. Voor Kevin Harvick, die vanwege een technische onvolkomenheid achteraan moest starten, werd het eveneens een teleurstellende dag. In de 83e ronde moest Harvick de wedstrijd vanwege een klapband linksvoor voortijdig beëindigen. Vanaf een 39e startplek reed de SHR-rijder op dat moment al in vierde stelling. Harvick bleef er zelf vrij nuchter onder. "De auto was erg snel. Wij kwamen snel door het veld heen. En ik kan zeker niet klagen over al het goede dat mij dit jaar al overkomen is. Wij moeten het goede maar met het slechte accepteren" aldus een filosofische Harvick.

Kort na het begin van het tweede wedstrijdsegment spinden Jimmie Johnson en Joey Logano. Na contact met Denny Hamlin begon Johnson's auto te glijden en beide rijders probeerden geen contact te maken met de rest van het verkeer. Dit lukte wonderwel en beide rijders bleven nog in dezelfde wedstrijdronde als de leiders.

Selfie Kurt Busch De militairen staan op Memorial Day op de voorgrond. Even een selfie met Kurt Busch.

Het tweede wedstrijdsegment kwam ook op naam van Kyle Busch. In de 226e ronde verloor Gray Gaulding de macht over het stuur en zorgde voor de zevende neutralisatie. In de 258e ronde zorgde Chris Buescher door een klapband voor de achtste. Een spin van Kyle Larson zorgde voor de negende maar de Ganassi-coureur bleef eveneens in dezelfde ronde als de leiders. 20 ronden voor het einde van het derde wedstrijdsegment zorgde Ryan Blaney met een brandende Ford voor het nodige spektakel. Blaney bleef ongedeerd.


MENCS StartLine 052718
Uitverkocht huis in Charlotte.

De kop wisselde negenmaal tussen vier rijders. Behalve Kyle Busch reden ook Denny Hamlin, Brad Keselowski en Joey Logano kortstondig aan de leiding. Van de 40 starters werden er 35 geklasseerd. Alleen Kevin Harvick, William Byron, J.J Yeley, Matt Di Benedetto en Ryan Blaney moesten de strijd staken.

Voor Kyle Busch betekende het zijn vierde overwinning in dertien races dit seizoen en zijn 47e Cup-overwinning. Tevens betekende de Coca Cola 600 een 1-2-3 voor Toyota. Jimmie Johnson was met een vijfde plek de beste Chevrolet rijder.

Logano leiding
Logano mocht even aan de leiding proeven. Een derde Penske-overwinning zat er dit weekend niet meer in.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 400 ronden
2. Martin Truex Jr. Toyota 400 ronden
3. Denny Hamlin Toyota 400 ronden
4. Brad Keselowski Ford 400 ronden
5. Jimmie Johnson Chevrolet 400 ronden
6. Jamie McMurray Chevrolet 400 ronden
7. Kyle Larson Chevrolet 400 ronden
8. Kurt Busch Ford 400 ronden
9. Alex Bowman Chevrolet 400 ronden
10. Danica Patrick Chevrolet 400 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet