NASCAR

NASCAR: Brad Keselowski wint Xfinity Charlotte

Penske-coureur Brad Keselowski is de eerste coureur die dit jaar twee Xfinity-wedstrijden op zijn naam wist te schrijven. Vandaag won Keselowski op een warm Charlotte een door regenbuien tijdelijk onderbroken wedstrijd. Een mooi geschenk voor teambaas Roger Penske die enkele dagen geleden in de NASCAR Hall of Fame werd opgenomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Winnaar Keselowski
38e Xfinity-overwinning voor Brad Keselowski en de tweede dit seizoen op een warm en nat Charlotte.


Brad Keselowski wint Xfinity Charlotte
Voor de tweede maal dit seizoen schreef Keselowski een Xfinity-wedstrijd op zijn naam. In maart won hij eerder de door regen uitgestelde wedstrijd op Phoenix. Voor Keselowski betekende het zijn 38e Xfinity-overwinning. Tot nu toe werden de Xfinity-wedstrijden door tien verschillende coureurs gewonnen.

Vanwege debris(ofwel brokstukken) moest de wedstrijd op Charlotte met vier ronden verlengd worden. Na de herstart met nog twee ronden te gaan nam Keselowski de leiding en stond deze niet meer af. Cole Custer en Christopher Bell eindigden resp. als tweede en derde.

Keselowski K Busch Brad Keselowski en Kyle Busch voeren het veld aan.

Keselowski liet eerder dan zijn concurrenten nieuwe banden monteren, alhoewel zijn crewchief Brian Wilson dit eigenlijk betreurde. Een aantal neutralisaties in de laatste veertig ronden vielen in het voordeel van Keselowski uit waardoor hij zijn banden goed kon sparen. Bell was ervan overtuigd dat hij Keselowski bij de laatste herstart kon passeren maar voerde zijn geplande manoeuvre uiteindelijk niet uit. Christopher Bell: "Wij zaten op de juiste strategie maar de oude vos heeft ons gewoon verslagen." Brad Keselowski: "Het zou mooi zijn om nu de Coca Cola 600 ook nog te winnen."

Elliott
Chase Elliott in gevecht met Justin Allgaier.

Pech voor Kyle Busch
Kyle Busch schreef de eerste twee wedstrijdsegmenten op zijn naam maar ging bij een herstart met nog 38 ronden te gaan te vroeg op het gas, kwam op het gras nam waardoor zijn auto samen met Chase Briscoe van de baan spinde. Busch wist nog als achtste te eindigen.

Hoewel Elliott Sadler nog steeds erg constant is moet hij het al 50 races zonder overwinningen stellen. Zaterdag eindigde hij als vijfde en behaalde dit jaar negen Top 5 en tien Top 10 klasseringen. Het koelsysteem in de cockpit werkte niet perfect en tijdens de onderbreking voor regen moest Sadler in de teamtruck tijdelijk zuurstof toegediend worden. Justin Allgaier lag na de onderbreking vijfde maar crashte in een incident waarbij Jamie McMurray en Daniel Hemric betrokken waren. Hemric liep de minste schade op en kon zijn weg vervolgen.

Ton Eury Jr. lange tijd werkzaam als crewchief bij de Earnhardts beschikt tegenwoordig over zijn eigen team en nieuwkomer Kaz Grala maakte met een tiende plek een uitstekend debuut met de No 61 Fury Race Cars Ford Mustang en eindigde als tiende.

NXS KeselowskiBusch 052618
Mooi gevecht tussen Brad Keselowski en Kyle Busch.

De Canadees Alex Labbe moest naar het ziekenhuis getransporteerd worden nadat hij had opgegeven. Vermoedelijk speelden hitte- en uitdrogingsverschijnselen een rol. De doctoren kon niets ontdekken. "Alex is awake and alert" was de melding vanuit het ziekenhuis.

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 204 ronden
2. Cole Custer Ford 204 ronden
3. Christopher Bell Toyota 204 ronden
4. Ty Dillon Chevrolet 204 ronden
5. Elliot Sadler Chevrolet 204 ronden
6. Ryan Truex Chevrolet 204 ronden
7. Daniel Hemric Chevrolet 204 ronden
8. Kyle Busch Toyota 204 ronden
9. Matt Tifft Chevrolet 204 ronden
10. Kaz Grala Ford 204 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet