Diversen

Div: Geslaagde boekpresentatie 'Max Mania' van Koen Vergeer

IMG 2816
Rick Winkelman (r.) nam het eerste exemplaar van 'Max Mania' van Koen Vergeer in ontvangst

De vermaarde Utrechtse boekhandel Broese aan de Stadhuisbrug (voor uw verslaggever sinds de studietijd in Utrecht nog altijd Broese Kemink, ooit de grootste boekhandel van Europa, maar de naam Kemink is er al jarenlang af) was gisteravond de plaats van handeling voor de presentatie van het boek 'Max Mania' van auteur Koen Vergeer. Mooi net voor de Grand Prix van Monaco, komend weekeinde, waar Max Verstappen volgens allerlei kenners tot de kanshebbers behoort, maar wie Vergeer en zijn diepgewortelde kennis van en passie voor de Formule 1 kent, weet dat het jongste werk van de Bilthovense auteur inhoudelijk veel verder gaat dan alleen de verrichtingen van de Nederlandse Red Bull-rijder.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 2790


De klanten die gisteravond op de donderdagse koopavond naar Broese kwamen voor serieus literair werk zullen wellicht wat fronsend hebben gekeken naar het toch flinke gezelschap dat aanwezig was voor de presentatie van een boek over zoiets ordinairs als Formule 1. Dat literatuur en Formule 1 elkaar echter geenszins uitsluiten, bewijst neerlandicus Koen Vergeer al jaren. Dat de presentatie van zijn jongste werk in zo'n keurige omgeving plaatsvond, laat bovendien zien dat de Formule 1 in Nederland 'salonfähig' geworden is.

IMG 2795
Simon Dikker Hupkes, redacteur bij uitgeverij Atlas Contact, leidde de presentatie in

Na een korte inleiding door iemand van de boekhandel en Simon Dikker Hupkes, redacteur non-fictie bij uitgeverij Atlas Contact, die vertelde over zijn vroegste Formule 1-herinneringen (met een oom tijdens een familieweekeinde ergens Grand Prix kijken, waarvan Koen Vergeer meteen feilloos wist te benoemen dat dat de Grand Prix van Spanje 2003 moet zijn geweest), vertelde Koen Vergeer iets over zijn liefde voor de sport, in samenspraak met Rick Winkelman, die rechtstreeks vanuit de Ziggo-studio kwam, waar hij commentaar had gegeven bij de vrije trainingen vanuit Monaco. Er ontspon zich een geanimeerde discussie tussen de twee over de prestaties en de perspectieven van Verstappen, het voor en tegen van DRS, coureurs als manager en nog vele andere onderwerpen, waarbij het publiek zich ook niet onbetuigd liet.

IMG 2798
Koen Vergeer vertelde over zijn passie voor de Formule 1

Vervolgens overhandigde Koen Vergeer het eerste exemplaar van zijn boek aan Rick Winkelman, die hem ooit als medewerker voor het onvolprezen magazine 'Race Report' had aangetrokken. Het boek 'Max Mania' van Koen Vergeer (uitgave: Atlas Contact, ISBN 978-904-504-6755) is sinds gisteren in de boekhandel verkrijgbaar. Een bespreking van het boek op deze website volgt in de loop van de komende week, waarbij we ook drie exemplaren van het boek zullen verloten.

IMG 2805
Rick Winkelman en Koen Vergeer spraken over diverse Formule 1-gerelateerde onderwerpen

IMG 2807
De officiële overhandiging van het eerste exemplaar

IMG 2818
En natuurlijk was er volop vraag naar gesigneerde boeken

IMG 2791
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet