Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Overwinningen voor Fewtrell en Milesi, schamele oogst voor Nederlandse vertegenwoordiging op Silverstone

fewtrell

Max Fewtrell en Charles Milesi hebben tijdens het Blancpain Endurance-weekend op Silverstone de twee races voor de Eurocup Formule Renault 2.0 gewonnen. De twee R-Ace-coureurs wonnen beiden van pole. De Nederlandse aanwezigheid kon deze keer geen stevige vuist maken, al maakten MP-coureurs Max Defourny en Christian Lundgaard in de tweede race nog iets goed van de nulscore van zaterdag. De oogst van Richard Verschoor was nog magerder: één negende plaats.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport Series

Tweedejaars Fewtrell deed in de eerste race niets verkeerd: vanaf pole reed hij met de snelste ronde van de wedstrijd naar een onbedreigde overwinning, met de sterke Amerikaanse rookie en teamgenoot Logan Sargeant op anderhalve seconde. Yifei Ye (Kaufmann) eindigde als derde en pakte daarmee nipt de leiding in het kampioenschap.

verschoor

MP's Christian Lundgaard voltooide de race niet na contact met Raul Guzman, waarvoor hij na afloop werd beboet met een gridstraf van drie plaatsen. Ook Lundgaards teamgenoot Alex Peroni kreeg zo'n straf te verduren, waarbij deze keer Frank Bird het slachtoffer was. De derde MP-coureur Max Defourny werd na twee fouten slechts 16e. Daardoor was Richard Verschoor met een negende plaats de enige coureur die voor Nederland punten scoorde.

Op zondag mocht Charles Milesi van pole vertrekken nadat Lorenzo Colombo's poletijd was geschrapt. De Fransman maakte geen fout en in net zo'n optocht als op zaterdag reed hij twee seconden van Sargeant vandaan, die er opnieuw een dubbel voor R-Ace GP van maakte. Ye werd opnieuw derde en deed goede zaken voor het kampioenschap. Zijn titelrivaal Fewtrell lag echter uit de wedstrijd na een spin en veelvuldig contact met rivalen in de achterhoede.

milesi

Lundgaard lag lange tijd vierde en maakte het Ye in de eerste fase van de wedstrijd moeilijk, totdat hij werd gedwongen naar achteren te kijken: in de 11e ronde gingen prompt Defourny en Oscar Piastri (Arden) aan hem voorbij. Verschoor reed de hele wedstrijd op het randje van de top-tien, maar verloor aan het slot nog een plek om als 12e te finishen.

Eurocup Formule Renault 2.0, Silverstone, 19-20 mei 2018