NASCAR

NASCAR: Kevin Harvick wint All Star Race Charlotte

Kevin Harvick, de meeste dominante rijder dit seizoen, heeft in Charlotte, de All Star Race op zijn naam geschreven. De wedstrijd die open is voor geselecteerde winnaars uit de laatste jaren en deelname volgens Fan Vote. Dit jaar was dit Chase Elliott. Aan de wedstrijd op Charlotte die uit drie segmenten bestond namen 21 coureurs deel. De wedstrijd telt overigens niet mee voor het kampioenschap.

All Star Race
21 Auto's zorgden voor veel spektakel in Charlotte.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kevin Harvick wint All Star Race Charlotte
In het laatste 10 ronden durende segment had alleen een onderbreking voor een crash tussen Joey Logano en Kyle Larson van de zege kunnen weerhouden. Met een verschil van 0.32 secs. versloeg Harvick Daniel Suarez. Harvick werd in de laatste ronde echter wel een beetje door Joey Logano geholpen. Zeker omdat hij hem hielp om voor Suarez te blijven.

Joey Logano: "Ik geloof dat Harvick's zakken nu wat beter gevuld zijn. Verwacht wel een kleine bonus. 10% of zoiets. Maar als je zoals Harvick bezig bent dan heb je zoveel zelfvertrouwen dat je het gevoel hebt dat er niets fout kan gaan."

Kevin Harvick: "Onze auto was supersnel. Op de bodem was de auto niet goed en moest ik glijden en pushen. Op de rechte stukken was het een raket."'

Daniel Suarez had kans om de grootste wedstrijd uit zijn carrière te winnen. Ik racete zo hard ik kon. Mocht ik crashen dan crashte ik. Mocht ik winnen dan won ik. Ik had alleen nog wat meer tijd nodig."

Start All Star Race
Uitverkocht huis in Charlotte.

Drie ronden voor het einde raakten de auto's van Logano en Larson elkaar waardoor laatstgenoemde op het gras voor de pitlane terechtkwam en er geneutraliseerd moest worden.

Logano: "Ik heb genoten en heb geloof ik de meeste auto's gepasseerd. Racen waarbij je niets te verliezen had. Eigenlijk zou elke wedstrijd zo moeten zijn. Alleen maar ervoor gaan zonder ergens over na te denken. De miljoen dollars waren niet het doel. Gewoon genieten."

Het eerste segment werd door Kevin Harvick gewonnen. Hij domineerde het 30 ronden durende eerste segment en versloeg Martin Truex Jr. Kyle Busch, A.J. Allmendinger en Joey Logano. Kurt Busch zorgde overigens al na enkele ronden voor de eerste neutralisatie door de muur te raken.

Het tweede segment leverde een overwinning op voor Kyle Busch die zijn teamgenoot Daniel Suarez met 0.10 secs. versloeg. Harvick viel overigens in dit segment naar de 10e plek terug.

Bij een crash in het derde segment liepen de auto's van Brad Keselowski, Kurt Busch, Kyle Busch en Martin Truex Jr. de nodige schade op.

Bij NASCAR was men overigens heel tevreden over het aero/motorpakket dat zaterdagavond voor het eerst werd toegepast. NASCAR Senior Official Steve O'Donnell zei dat het te vroeg was om dit pakket nu al standaard te gaan gebruiken. "Wij gaan zeker naar een aantal dingen kijken en feiten verwerken en kijken wat we kunnen doen. Maar ons doel was om voor 2019 van de avondwedstrijd te leren."

Kevin Harvick Kevin Harvick lijkt niet te stoppen dit seizoen.

Uitslag
1. Kevin Harvick Ford 93 ronden
2. Daniel Suarez Toyota 93 ronden
3. Joey Logano Ford 93 ronden
4. Denny Hamlin Toyota 93 ronden
5. Chase Elliott Chevrolet 93 ronden
6. Jimmie Johnson Chevrolet 93 ronden
7. Kyle Larson Chevrolet 93 ronden
8. A.J. Allmendinger Chevrolet 93 ronden
9. Kyle Busch Toyota 93 ronden
10. Kasey Kahne Chevrolet 93 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet