Formula E

Formule E: Seizoen 2018/2019 start in Saoedi-Arabië

180517 FE Riad
Formule E-topman Alejandro Agag met de prinsen Abdulaziz bin Turki Al Faisal en Khaled bin Sultan Al Faisal en Alberto Longo, mede-oprichter van de serie (vlnr)

Het nieuwe seizoen 2018-2019 van het ABB FIA Formule E-kampioenschap gaat in december aanstaande van start in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. De organisatie van het kampioenschap en lokale autoriteiten tekenden een tienjarig contract. Er zal een stratencircuit worden ingericht in het Ad-Dirija-district van de Saoedische hoofdstad. De seizoensopening van het racejaar 2018-2019, in Formue E-terminologie 'season five', vormt tevens de wedstrijdpremière van de volgende generatie wedstrijdauto's in de serie voor formulewagens met elektrische aandrijving.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De Formule E-kalender moet nog worden goedgekeurd door het World Council van de FIA, maar dat is doorgaans slechts een formaliteit. Het enthousiasme bij de nationale functionarissen, aangevoerd dor prins Khaled Bin Sultan Bin Abdullah AlFaisal als president van de Saudi Arabian Motor Federation en prins Abdulaziz bin Turki Al Faisal Al Saud, vice-voorzitter van de Saudi Arabia General Sports Authority, is in ieder geval al groot. "De voordelen reiken veel verder dan de sport op zich", zegt Abdulaziz bin Turki Al Faisal, zelf bekend als coureur in ondermeer lange-afstandsraces bij het Duitse Black Falcon-team en eerder dit jaar met onder anderen Yelmer Buurman winnaar van de 24-uursrace in Dubai. "Voor alle fans, man of vrouw, jong of oud, wordt de droom van het hebben van een race in eigen land nu werkelijkheid. Het doorvoeren van de race heeft een positieve invloed op onze maatschappij en wellicht raakt ook een toekomstig kampioen, technicus, ingenieur of teammanager, die nu nog in Riyad op de tribune zit, bij het toekijken geïnspireerd door de sport."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet