VLN

De Groeten van de ADAC Zurich 24h-Rennen Nürburgring

2018-Welkom

De jaarlijkse ADAC Zurich 24h-Rennen Nürburgring was deze editie wel een bijzondere. Na een start voor 210.000 bezoekers onder perfecte omstandigheden bij fraai zomers weer werden de omstandigheden in de nacht door onweer en zware regenval steeds slechter. Aan het eind van de ochtend moest de race zelfs worden onderbroken, omdat door slecht zicht vanwege mist de omstandigheden te onveilig waren om de wedstrijd te kunnen voortzetten. Willem J. Staat en vader en dochter Harry en Sandra Michiels trotseerden het slechte weer en deden de groeten vanaf het fraaie circuit.

Tekst: Sandra Michiels en Gerrie Hoekstra
Foto's: Sandra Michiels, Harry Michiels en Willem J. Staat

Foto20

Met 210.000 bezoekers was het 24h-weekend één van de grootste en drukte autosportevenementen in Duitsland.
  Foto19  
Al vroeg op zaterdagochtend slipten de toegangswegen richting het circuit dicht.

Foto0

De 24 uur van de Nürburgring is een evenement waar autoliefhebbers hun hart kunnen ophalen, zo bleek wel uit deze sticker op de deur van een teamtruck.

Foto1

De 24 uur van de Nürburgring is één van de grootste race-evenementen ter wereld. Dit was onder andere te zien aan het enorme aantal vrachtwagens in de paddock.

Foto2

Terwijl de teams in de paddock bivakkeerden, kampeerden er rondom het circuit duizenden fans in caravans en tentjes. De lokale supermarkt in Adenau had flink wat barbecue materiaal ingeslagen om de kampeerders te kunnen bevoorraden.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 16 mei 2018 21:54

  BWT is flink actief in de autosport.

  • 0
  • 0
   
  Rush 17 mei 2018 10:21

  @Racing-fan; Dat zijn ze zeker, dus ook qua merchandising, ik kan geen polo of jack met hun naam erop meer zien, zoveel mensen liepen daar mee rond ;-).

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet