VLN

Div: Klok blijft doorlopen. Herstart om 13.45u. Finish 24 U Nürburgring definitief om 15.30u

De wedstrijdleiding heeft besloten om 13.45u opnieuw te laten starten. Er is geen parc fermé en de klok blijft tot 15.30u gewoon doorlopen. De twee wedstrijdhelften worden niet bij elkaar opgeteld, verklaarde Michael Kramp van de organisatie zojuist.

2018 Mercedes
Yelmer Buurman de beste Nederlander in de AMG Team Black Falcon Mercedes AMG GT3

Tekst en Foto's Willem J.Staat

Klok blijft doorlopen. Herstart om 13.45u. Finish 24U Nürburgring definitief om 15.30u
Na de regenbui vannacht veranderde er eigenlijk weinig in de strijd om de kop, behalve dat de ROWE BMW's door diverse problemen hun Waterloo vonden. Overigens speelde BMW in het Porsche-Mercedes duel een ondergeschikte rol.


Voor het team van Wolfgang Land zat er na vanochtend ook geen tweede achtereenvolgende overwinning meer in. Om 9.43u spinde Kelvin van der Linde in de vangrails en kwam amper weg. Van der Linder wist alsnog de pits te bereiken. Wolfgang Land: "Wij wisten niet of de wielen nog recht stonden. We hebben gewoon risico genomen door met slicks te blijven rijden. Na een reparatie van ruim 20 minuten kon René Rast de wedstrijd toch weer oppakken en viel naar de zevende plek terug. Gedurende deze periode verspeelde Makowiecki door te snel rijden mogelijk de overwinning. Kort voordat er werd afgebroken moest het team van Manthey Racing een tijdstraf van 3.32. ondergaan. Ook de No 33 Falken BMW M6 GT3 R verspeelde mogelijk een Top 10 klassering omdat men te kort in de pits stond.

2018 Schade
Veel auto's met averij op de Nordschleife.

Ondanks alle tegenslagen van de No 48 Mercedes van de combinatie Dontje/Götz/Van der Zande reed de auto in de ochtenduren nog steeds. Maximilian Götz: "Ik hou van deze weersomstandigheden. In de vroege ochtenduren waren we met slicks onderweg. Dit heeft wel geholpen." Minder verging het de Spanjaard Daniel Juncadella. Na een fraai gala voorstelling in de nachtelijke uren moest de Spanjaard in de vroege ochtenduren met een technisch defect opgeven.

Opvallend is het sterke rijden van de 007 Aston Martin. Het team heeft voor de pitstops duidelijk minder tijd nodig dan de concurrentie. Yelmer Buurman is met een vijfde plek in de AMG Team Black Falcon Mercedes de beste Nederlander.

2018 Eifelweer
Nauwelijks zicht meer.
Bij de Code Rood lag in de SP7 de Prosport Performance Porsche 911 GT3 Cup van Putman/Espenlaub/Foster/Maassen op kop.De TCR klasse wordt aangevoerd door de Bas Koeten Racing Seat Cupra TCR van de combinatie Antti Buri/Karl Pekka Laaksonen/Olli Kangas/Jordi Gene. In de TCR 3 klasse ligt zoals verwacht de Subaru Technica International Inc. Subaru WRX STIII van Carlo van Dam aan de leiding. In de KL. Cup 5 klasse ligt de BMW M235i van Henriksson/van Ramshorst/Oakes en Klotz tweede. Dit geldt eveneens voor Sorg Rennsport BMW M4 GT4 van Dirk Adorf/Tom Coronel/Beitske Visser/Nico Menzel. Zij bezetten eveneens de tweede plek in de klasse. In de SP6 klasse ligt Christian Frankenhout in de Hofor BMW M3 CSK tweede.

2018 Ferrari
Ferrari wasserspiele.

24U Nürburgring werd overigens zesmaal eerder onderbroken. In 1973 volgens plan. In 1994 door een storm die uw redacteur eveneens doorstond. In 2007 vanwege regen en in 2013 eveneens vanwege regen en storm. Volgens de laatste informaties wordt de wedstrijd om 13.45u mogelijk opnieuw gestart. Overigens werd eerder nooit zo laat afgebroken, omdat de baanposten op de Nordschleife geen zichtcontact meer hadden, had de wedstrijdleiding geen andere optie. Voordat het zicht minder werd, gaven vele rijders in de diverse perscommuniques toe nog nooit zo in de regen genoten te hebben op de Nordschleife.

2018 Van Dam Op de Nordschleife is Carlo van Dam altijd goed in vorm.

Volgens schatting waren er afgelopen weekend ruim 200.000 mensen aanwezig. Het merk Porsche is met 43 auto's het sterkst vertegenwoordigd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet