NASCAR

NASCAR: Kevin Harvick niet te stoppen in Kansas. Vijfde seizoensoverwinning voor SHR-coureur

Kevin Harvick was op zaterdag in Kansas niet te stoppen. De SHR-coureur behaalde zijn vijfde seizoensoverwinning en de tweede achtereenvolgende sinds vorig weekend.

Harvick overwinning
Kevin Harvick is momenteel niet te stoppen. Hij lijkt de perfecte titelkandidaat voor 2018


Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kevin Harvick niet te stoppen in Kansas. Vijfde seizoensoverwinning voor SHR-coureur
Met nog één ronde te gaan ging Harvick aan Martin Truex Jr. voorbij en pakte de tweede achtereenvolgende zege. Overigens was het de zesde maal dat het duo Harvick-Truex Jr. een een-tweetje maakten. Joey Logano eindigde als derde gevolgd door Kyle Larson en Denny Hamlin.


Vijftien ronden voor het einde moest de wedstrijd met een Code Rood onderbroken worden nadat William Byron tegen Clint Bowyer aanreed. In totaal waren er nog vijf andere coureurs bij het incident betrokken. Na ruim 15 minuten kon de wedstrijd weer hervat worden. 24 ronden voor het einde was er een incident waarbij Kyle Larson en Ryan Blaney betrokken waren en laatstgenoemde de muur inging.

De eerste echte neutralisatie deed zich pas 24 ronden voor het einde voor toen Alex Bowman en Daniel Suarez tegen elkaar reden. Het eerste wedstrijdsegment werd overigens door Blaney gewonnen terwijl Larson het tweede segment op zijn naam schreef. Voor Jimmie Johnson werd het andermaal een dramatische voorstelling. Hij moest in de 62e ronde voor een loszittend wiel naar binnenkomen en viel naar de 19e plek terug.

Kevin Harvick: "Als je naar de laatste rondes kijkt werkte het voor mij niet onderaan en bovenaan kon ik terrein goed maken. Tussen Turn 1 en Turn 2 was het voor mij de enige manier om te kunnen passeren. Truex Jr. nam nooit de hoogste lijnen en toen kon ik hem gemakkelijk passeren."

Harvick bevestigde nogmaals hoe goed dat Stewart Haas Racing op dit moment is. "Ze blijven kalm en werken de dingen tot in detail uit. En dan kom je in Victory Lane."

Kyle Larson
Sterke wedstrijd van Kyle Larson in de No 42 Chevrolet.

Uitslag
1. Kevin Harvick Ford 267 ronden
2. Martin Truex Jr. Chevrolet 267 ronden
3. Joey Logano Ford 267 ronden
4.Kyle Larson 267 ronden
5. Denny Hamlin Toyota 267 ronden
6. Paul Menard Ford 267 ronden
7. Erik Jones Toyota 267 ronden
8. Kurt Busch Ford 267 ronden
9. Aric Alimirola Ford 267 ronden
10. Kyle Busch Toyota 267 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet