VLN

Div: Laurens Vanthoor bezorgt Manthey Racing Pole voor Nürburgring 24U

Een prachtige dag voor Porsche op de Nürburgring. Voor de 46e editie vertrekken drie Porsches vanaf de eerste twee startrijen. In Top 30 Qualifying was onze zuiderbuur Laurens Vanthoor met een tijd van 8.09.105 de snelste man. De Falken Porsche 911 GT3 R van Sven Müller kwalificeerde zich als tweede, gevolgd door de Frikadelli Porsche van Norbert Siedler.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2018 Vanthoor Interview Eve Scheer
Polesitter Laurens Vanthoor wordt direct na zijn huzarenrit op de Nordschleife door Eve Scheer(de levenspartner van Frank Stippler) geïnterviewd.


Laurens Vanthoor bezorgt Manthey Racing Pole voor Nürburgring 24U
Ondanks een klein foutje in zijn eerste ronde leverde Laurens Vanthoor met de Manthey Porsche 911 GT3 R een superronde en verdrong zelfs Sven Müller van de eerste startplek. Müller mocht voor de Top 30 kwalificatie als eerste vertrekken en zette met 8.09.522 gedurende lange tijd de maatstaf, totdat Vanthoor onder zijn tijd dook. De Oostenrijker Norbert Siedler complementeerde met een derde tijd het startgrid succes van Porsche. 45 minuten voor het begin van de wedstrijd mag Vanthoor morgen de James Glickenhaus wisseltrofee in ontvangst nemen.

2018 Vanthoor 1 Snelle ronde voor Laurens Vanthoor.

Laurens Vanthoor: "Het was een superronde. Na de vele problemen gisteren hebben onze monteurs de gehele dag doorgewerkt. Het is natuurlijk helemaal prachtig om het circuit voor je alleen te hebben en vrij te kunnen rijden. Gewoon te gek. In de eerste vliegende ronde heb ik een foutje gemaakt. In de tweede paste alles perfect in elkaar. Ik ben blij dat het voorbij is. De pole is een goede uitgangspositie voor de openingsfase. Meer ook niet. Vandaag was het eigenlijk niet meer dan een ego-vergelijk tussen de teams, de bandenfabrikanten en natuurlijk de coureurs. Vandaag was het nog fun. Maar morgen wordt het echt serieus." aldus Vanthoor na zijn huzarenritje op de Nordschleife. Voor Porsche is het overigens alweer de eerste pole sinds 2008. Daarna volgde trouwens ook een overwinning.

2018 Start Top 30 Q
Sven Müller mocht als eerste vertrekken en hield in de Falken Porsche gedurende lange tijd de provisional pole in handen.

De eerste Mercedes AMG GT3 kwalificeerde zich in handen van Maro Engel als vierde, verrassend gevolgd door de Deen Nicki Thiim met een Aston Martin Vantage GT3. Nicki Thiim: Het is enorm plezierig om alleen op de baan te zijn. Voor een coureur is dit heel bijzonder."

Jesse Krohn kwalificeerde de ROWE BMW met 8.11.546 nipt in de Top 10. Jesse Krohn: " De kwalificatie was OK en ik verbaasd over de pace. Ik heb over één ronde werkelijk alles gegeven. Maar we hadden het gewoon niet naar huis. Het team heeft fantastisch werk verricht. Hopelijk hebben we een goede wedstrijd en blijven we uit de moeilijkheden."

2018 Land Motorsport
Een teleurstellende kermis voor de gedoodverfde favorieten in de kwalificatie. Maar in de wedstrijd kan nog veel gebeuren.

De No 47 Mercedes AMG GT3 van Baumann/Mortara/Juncadella/Van der Zande kwalificeerde met 8.10.522 als als zevende gevolgd door de No 48 Mannfilter zusterauto van de combinatie Hohenadel/Dontje/Götz en wederom Van der Zande met 8.10.723

Voor de gedoodverfde favoriet, de Audi Sport Team Land No 1 van Mies/Van der Linde/Van der Linde/Rast verliep de kwalificatie bijzonder teleurstellend. Er zat niet meer dan een 15e startplek in. De Auto Arena Motorsport AMG Mercedes GT3 van de combinatie Assenheimer/Schmid/Bleekemolen/Marciello kwalificeerde zich met 8.13.036 als 16e. De Falken Motorsports BMW M6 GT3 van Dumbreck/Dusseldorp/Imperatori/Klingmann kwalificeerde zich met een tijd van 8.13. 887 als 21e.

2018 Krohn
Een tiende startplek voor BMW.

De Gigaspeed Porsche 911 GT3 Cup van de combinatie Jeanine Hill/John Schoffner/Arno Klasen/Duncan Huisman was de snelste in de SP7 klasse en kwalificeerde zich met een tijd van 8.44.103 als 36e algemeen, overigens gevolgd door Dörr Motorsport Lamborghini Super Trofeo van de combinatie Basseng/Lauck/Verdonck. In de SP3T klasse was de fabrieks Subaru WRX STI van Carlo Van Dam/Tim Schrick/Hideki Yamauchi/Takuto Iguchi zoals verwacht de snelste. Zij klasseerden zich overall als 51e.In de SP8T klasse was de Securtal Sorg Rennsport BMWM4 van Dirk Adorf/Tom Coronel/Beitse Visser het snelst. Zij klasseerden zich als 59e overall.

2018 4
Een vierde startplek voor de No 4 Mercedes. Een goed omen voor een podium?


2018 Top 10

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet