GT

International GT Open: Mikkel Mac verstevigt leiding in kampioenschap

20180506 SportKort IntGTOpen paulricard start

Het is fijn om van de pole-positie te starten, maar het International GT Open evenement op Paul Ricard bewees dit weekend dat een pole-positie geen garantie is voor succes. Een gebrek aan snelheid zorgde er voor dat pole-sitters Alexander West/Michele Rugolo (Luzich Racing) de winst in race 1 over moesten laten aan Fran Rueda/Andrés Saravia (Teo Martín). In race 2 vielen pole-sitters Mario Plachutta/Thomas Jäger (Lechner Racing) uit en pakten Daniele Di Amato/Andrea Montermini (RS Racing) de winst.

Tekst: Sandra Michiels
Foto: PR

Bij de start van de eerste race kwam pole-sitter Michele Rugolo goed weg en hij ging als leider de eerste bocht in. Achter hem kende Fran Rueda echter een bliksemstart vanaf plaats vijf. De Spanjaard maakte drie plaatsen goed en lag na een paar honderd meter racen al op de tweede plek. Het tempo dat Rueda met zijn BMW kon draaien was flink hoger dan dat van Rugolo in diens Ferrari. Het duurde dan ook niet lang voordat Rueda de leiding overnam. Eenmaal aan kop verdween de Teo Martín BMW aan de horizon. Rueda/Saravia kwamen na 32 ronden over de eindstreep met een voorsprong van bijna 19 seconden op Fernando Rees/Damiano Fioravanti (Ombra Racing). Kampioenschapsleider Mikkel Mac werd derde, samen met wagenpartner Marco Cioci, de vervanger van Alessandro Pier Guidi.

Uitslag race 1

Race 2
De tweede race begon verrassend met de Mercedes van serie-nieuwkomer Lechner Racing op pole-positie. Jäger maakte een sterke start en wist gedurende zijn hele stint de koppositie vast te houden. Toen hij binnenkwam voor de verplichte rijderswissel had hij een voorsprong van 2 seconden op de concurrentie, maar na de stop bleek dat zijn teammaat Plachutta die voorsprong niet kon vasthouden. Zowel Beirão da Veiga/Álvarez (Teo Martín) als Di Amato/Montermini (RS Racing) gingen hem voorbij. Niet veel later maakte Plachutta een fout, waardoor de race voor het Lechner-team voortijdig ten einde kwam. In de slotminuten van de wedstrijd pakte Montermini de eerste positie af van Beirão da Veiga. Beirão da Veiga werd zodoende tweede, vlak voor stalgenoten Rueda/Saravia. Kampioenschapsleider Mac eindigde als vijfde.

De Nederlandse deelnemers Rik Breukers en Jeroen Mul wisten dit weekend geen punten te scoren.

Uitslag race 2

Tussenstand rijderskampioenschap
1. Mikkel Mac – 46
2. Andrés Saravia/Fran Rueda – 33
3. Andrea Montermini/Daniele di Amato – 31
4. Alessandro Pier Guidi – 30

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 07 mei 2018 10:43

  Ik zie steeds minder Renault RS01's, in het verleden reden ze hier ook, waar zijn ze toch gebleven?

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 mei 2018 13:11

  De Renault RS01 heeft geen GT3 homologatie meer. Dus helaas zijn ze een uitstervend ras aan het worden. Jammer want deze zagen er toch zeer spectaculair uit. (ook zijn er niet veel gebouwd).

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 08 mei 2018 16:06

  Hallo Dirk De RS 01 wordt zo zwaar gestraft dat ze niet bij de eesrte 5 mogen eindigen Heeft geen zin meer om mee te rijden heeft niks te maken met GT3 homologatioe want hij heeft een franse gt3 homologatie Gr Frans Verschuur

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet