NASCAR

NASCAR: Justin Allgaier wint Xfinity thriller in Dover

Justin Allgaier behaalde in Dover zijn eerste seizoensoverwinning en tevens betekende het de zesde in zijn carriere. Hij versloeg zijn teamgenoot Elliott Sadler in een spectaculaire eindsprint. Tevens pakte Allgaier de U$100.000 Xfinity bonus.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Justin Allgaier 1
Justin Allgaier won een prachtige wedstrijd in Dover. Gelukkig bestaan er nog teamgenoten die respect voor elkaar hebben.

Justin Allgaier wint Xfintiy thriller in Dover
Tot nu toe 10 Xfinity races met 10 verschillende winnaars. En als we naar eind 2017 teruggaan zelfs 13 verschillende winnaars! Eigenlijk ging Elliott Sadler voor zijn vierde achtereenvolgende bonus. Maar hij slaagde er niet in om langs zijn teamgenoot te komen zonder hem van de baan af te rijden.

Elliott Sadler: "Ik probeerde hem te passeren, ik wist dat als ik onder hem langs zou gaan dat hij mij zou ophouden. Ik probeerde op een nette manier aan de bovenkant wat momentum te creëeren. In de allerlaatste ronde rolde hij in Turn 3, trapte het gaspedaal in en probeerde onder aan hem langs te gaan. Maar mijn auto was "loose" en als ik op het gas gebleven was, waren we er allebei afgegaan. Het zou mooi geweest zijn als we de OneMainFinancial 200 hadden kunnen winnen.(De hoofdsponsor van het evenement en van Sadler). Een bittere pil. Zeker omdat mijn team mij een goede auto gaf om te winnen. Ik moet voor dit soort wedstrijden op het einde nog beter mijn best doen."

Matt Tifft Matt Tifft even in de problemen. Hij zou toch nog achtste worden. Daniel Hemric kwam er langs.

Justin Allgaier: "Ik dacht dat de No 15 Nemechek de onderste lijn zou nemen. Maar ik ging er bijna zelf af. In het zicht van de vlag reden we bij elkaar. Wij deden beiden wat we moesten doen."

Pitstop Hemric
Hemric nam een afwachtende houding aan.

Hun JRM Motorsports teamgenoot Daniel Hemric eindigde als derde en lag op de loer indien het fout zou gaan. "Ik manoeuvreerde mij in de best mogelijke positie voor het geval ze asfalt tekort zouden komen en ze deden er aardig hun best voor" aldus Hemric.

Christopher Bell eindigde als vierde nadat hij na de kwalificaties vanwege een probleem met de achterkant van zijn auto naar de start van het veld was teruggezet. Tyler Reddick eindigde als vijfde en er bevonden zich maar liefst drie JRM Motorsports-coureurs in de Top 5. Veteraan Johnny Sauter maakte na vier jaar zijn comeback in de Xfinity-series als vervanger van de geschorste Spencer Gallagher en finishte als zesde. Justin Allgaier won het tweede wedstrijdsegment en Elliott schreef het eerste op zijn naam.

Winnaar Allgaier
Winnaar Justin Allgaier met de U$ 100.000 bonus.


Uitslag
1. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
2. Ellott Sadler Chevrolet 200 ronden
3. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
4. Christopher Bell Toyota 200 ronden
5. Tyler Reddick Chevrolet 200 ronden
6. Johnny Sauter Chevrolet 200 ronden
7. Noah Gragson Toyota 200 ronden
8. Matt Tifft Chevrolet 200 ronden
9. Austin Cindric Ford 200 ronden
10.Brandon Jones Chevrolet 200 ronden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet