NASCAR

NASCAR: Talladega Xfinity winnaar Spencer Gallagher positief bevonden en geschorst

Spencer Gallager, die afgelopen zaterdag verrassend de Xfinity-wedstrijd op Talladega won is door NASCAR positief bevonden en per direct voor onbepaalde tijd geschorst. Gallagher is met NASCAR overeengekomen om aan het "Road to Recovery" programma deel te nemen.

2018 Galllagher
From hero to Zero. Spencer Gallagher. Gaan we die ooit nog terugzien?

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Talladega Xfinity winnaar Spencer Gallagher positief bevonden en geschorst
Spencer Gallager werd door de NASCAR-organisatie op 1 mei op het gebruik van stimulerende middelen positief bevonden en per direct geschorst. Afgelopen zaterdag won Gallagher nog de Xfinity-wedstrijd op Talladega. Het GMS Team heeft haar verontschuldigingen aan de organisatie aangeboden en verklaarde in een persbericht dit gedrag niet te tolereren. Een opvolger van Gallagher wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

In een verklaring zegt Gallagher dat het eenmalige fout was en dat het nooit meer zal gebeuren."Ik zou willen zeggen dat het me spijt voor de GMS-organisatie, vooral voor mijn team- en teameigenaar, die dit jaar zo hard hebben gewerkt en vertrouwen in me hebben gesteld. Ik wil me ook verontschuldigen bij NASCAR, Chevrolet en mijn fans voor hun teleurstelling." aldus Gallagher in een verklaring.

Gallagher zal aan het "Road to Recovery" programma deel nemen. A.J. Allmendinger werd in 2012 ook eens positief bevonden en werd drie maanden uitgeschakeld. Bij Allmendinger waren er geen drugs in het spel. In 2009 begon men bij NASCAR op het testen van drugsgebruik. Daarbij werden o.a. Jeremy Mayfield en Aaron Fike positief bevonden. Vooral Mayfield zorgde voor de nodige opschudding. Fike werd jaren later gerehabiliteerd, maar keerde nooit meer op de circuits terug. Hij leidt nu een gelukkig familiebestaan. Tegen Mayfield liepen er de nodige rechtszaken.

In het FIA Formule E kampioenschap werd de Fransman Franck Montagny bij het team van Andretti enkele jaren geleden positief bevonden. Het betekende einde carriere voor de Fransman.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet