TCR Series

WTCR: Bernhard van Oranje met 'wildcard' aan de start tijdens FIA WTCR op Circuit Zandvoort

180430 WTCR Bernhard
Niet met deze auto, wel in deze kleur: Bernhard van Oranje zal met een oranje Audi aan de start komen in de FIA WTCR op Zandvoort

Tijdens de wedstrijden van het FIA WTCR in het kader van de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen op Circuit Zandvoort (19-21 mei) komt Bernhard van Oranje in actie op zijn eigen circuit. Dat maakte Eurosport Events als promotor van het kampioenschap zojuist bekend. De prins zal een oranje gekleurde Audi RS 3 LMS van het team Bas Koeten Racing uit het Noord-Hollandse Westwoud besturen en wordt daarmee naast de reguliere WTCR-deelnemer Tom Coronel de tweede Nederlandse rijder tijdens de Zandvoortse ronde van de mondiale serie. Naast de auto voor Bernhard van Oranje zet Bas Koeten Racing op Zandvoort nog een tweede Audi in, die zal worden bestuurd door Michael Verhaegen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"Het is uniek om aan een World Cup-race tegen acht voormalig wereldkampioenen deel te nemen", aldus prins Bernhard van Oranje in een persbericht van de organisatie. "Het is uitermate close-racing en we hebben gedurende het hele evenement live-coverage op televisie en via het internet. Met meer dan 100.000 fans wordt het een unieke ervaring." Het rijden met een voorwielaangedreven raceauto is voor de prins niet nieuw: in de afgelopen twee jaar nam hij als gastrijder deel aan de Audi Sport TT Cup op Zandvoort met een auto die qua karakteristiek vergelijkbaar is met de TCR-Audi. Ook mocht hij onlangs tijdens een test op Zandvoort kennismaken met de Honda-TCR-auto van Tom Coronel.

180430 WTCR Audi Zandvoort
Bas Koeten Racing heeft ervaring met TCR-Audi's op Zandvoort

Bas Koeten Racing kent uiteraard al een riante staat van dienst in de TCR-racerij. "Voor ons team is het een bijzondere gelegenheid, want het is niet alleen de prins, maar ook de eigenaar van Circuit Zandvoort", aldus Bas Koeten. "Hij heeft ervaring in vele verschillende klassen en kent het circuit uiteraard heel goed. We verwachten niet te kunnen meestrijden voor het podium, want we weten hoe hoog het niveau in het WTCR is, maar hij zal zeker geen tien seconden op de laatste rijder tekort komen."

Tom Coronel zegt: "Het is uniek en cool dat hij in ons kampioenschap meerijdt en ik hoop dat hij ervan geniet." François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events, benadrukt: "Het is geweldig om prins Bernhard van Oranje in de WTCR-familie te mogen verwelkomen voor wat met meer dan 100.000 verwachte bezoekers een van de grootste evenementen van het seizoen wordt. Met Max Verstappen, die demonstraties zal geven met zijn Red Bull-Formule 1-auto en drie WTCR-races waarnaar de fans kunnen uitkijken, worden de Jumbo Raceagen een prachtig evenement. Het is gewoon fantastisch om een lid van de Nederlandse koninklijke familie op de grid te hebben."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet