NASCAR

NASCAR: Derde Talladega-zege voor Joey Logano

Penske-coureur Joey Logano pakte zijn Talladega zege in een wedstrijd waarin de Fords duidelijk oppermachtig waren en de voorspelde "Big One" ook niet uitbleef. Eerder won Logano in 2015 en 2016 op Talladega.

2018 Logan Talladega 2
Master van de restrictor plate wedstrijden. Joey Logano. Na het incident van McMurray afgelopen vrijdag werd het aerodynamische pakket aangepakt.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Derde Talladega-zege voor Joey Logano
Hoewel Logano in de slotfase van de wedstrijd behoorlijk onder druk stond wist hij alle aanvallen af te slaan. Duidelijk was dat de Ford-coureurs nauw met elkaar samenwerkten. En alleen Hendrick Motorsports-coureur Chase Elliott slaagde er met een derde plek een beetje in om het Ford cordon te doorbreken.

Het eerste wedstrijdsegment kwam op naam te staan van Brad Keselowski. De Penske-rijder behaalde zijn vierde segment-overwinning dit seizoen. Het eerste grote incident deed zich in de 72e ronde voor toen Trevor Bayne, Jamie McMurray en Erik Jones met elkaar contact maken. Martin Truex Jr., Aric Almirola en Kyle Larson waren er eveneens bij betrokken. Bayne staat overigens toch al onder druk want medio vorige week werd bekend dat Matt Kenseth voor een aantal geselecteerde wedstrijden het zitje van Bayne op part-time basis zal overnemen. Overigens zal Kenseth in de toekomst bij Roush Fenway Racing een managementsfunctie gaan bekleden.

2018 Menard Stage 2
Paul Menard met de No 21 op weg naar zijn eerste segmentoverwinning dit seizoen.

Het tweede wedstrijdsegment werd door Paul Menard gewonnen, het betekende tevens de eerste segmentoverwinning voor het team van de legendarische Wood Brothers. "The Big One" kwam 23 ronden voor het einde toen Jimmie Johnson de controle over zijn Chevrolet verloor. Uiteindelijk waren er ruim 14 auto's bij dit incident betrokken. De hoop van Kyle Busch om als 13e NASCAR-rijder vier achtereenvolgende overwinningen te behalen werd daarmee de grond ingeboord. Busch wist zich nog te herstellen en kwam als dertiende over de streep.

Big One
The Big One kon natuurlijk niet uitblijven.

Achter Logano eindigde Kurt Busch als tweede. De SHR-rijder verklaarde dat hij iets anders moest doen. De No 17(Stenhouse) verbrak het contact met Harvick en mijn plan was om met Kevin tot aan de laatste ronde samen te rijden. De No 17 had ik iets meer op mijn achterbumper moeten hebben. Ik maakte niet de juist bewegingen, want dit was wel één van de beste Fords die ik ooit gehad heb.

Joey Logano: "Het teamwork tussen de Ford-coureurs dat heeft het vandaan gewoon gedaan. Niet alleen tussen de Penske-Fords, maar iedereen. Goed om weer in Victory Lane terug te zijn. Er is geen beter gevoel dan dit. Het is nogal een weekend geweest en dit zat er aan te komen. In ieder geval behoef ik mij over de playoffs geen zorgen meer te maken. We zitten erbij.

Winnaar Logano
Talladega expert Joey Logano.

Uitslag
1. Joey Logano Ford 188 ronden
2. Kurt Busch Ford 188 ronden
3. Chase Elliott Chevrolet 188 ronden
4. Kevin Harvick Ford 188 ronden
5. Ricky Stenhouse Jr. Ford 188 ronden
6 David Ragan Ford 188 ronden
7. Aric Almirola Ford 188 ronden
8. Alex Bowman Chevrolet 188 ronden
9. Ryan Newman Chevrolet 188 ronden
10.Daniel Suarez Toyota 188 ronden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet