GT

GT: Zeges voor Mücke/Schmidt en Pommer/Götz in ADAC GT Masters Most

Dit weekend maakte de ADAC GT Masters voor het eerst kennis met het Tsjechische Most. De teams van Mücke Motorsport en http Motorsport beleefden een succesvol weekend. Stefan Mücke won samen met de Zwitser Jeffrey Schmidt in een BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS de openingswedstrijd van het weekend. Zondag was het de beurt aan de combinatie Pommer/Götz in een HTP Mercedes AMG GT3. Beide combinatie wonnen vanaf pole en in beide wedstrijden was er in de openingsronde de nodige chaos.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

2018 Mucke zege
Historische zege voor het BWT Mücke Team in Most.


Zeges voor Mücke/Schmidt en Pommer/Götz in ADAC GT Masters Most
De Zwitser Jeffrey Schmidt behaalde in de ADAC GT Masters voor het team van BWT Mücke Motorsport zijn allereerste pole en wist die samen met Stefan Mücke in een overwinning te verzilveren. Vanaf de vierde ronde nam de BWT Audi R8 LMS de leiding en stond die niet meer af. Bij de reguliere rijderswissel had Schmidt een voorsprong van ruim twee seconden en Stefan Mücke wist die voorsprong nog meer te vergroten. Bij de finish bedroeg het verschil ruim 4,3 seconden op de Callaway Corvette C7R van Keilwitz/Kirchhöfer die op zondag eveneens als tweede zouden eindigen. De Precote Herberth Porsche van Renauer/Jaminet eindigde als derde. De beste Mercedes AMG GT3 kwam met Indy Dontje/Maximilian Buhk als vierde over de streep.

Jeffrey Schmidt: " Een perfect dag, gewoon onbeschrijfelijk. Ik heb lang naar die eerste overwinning toe moeten werken. In 2017 zat ik er dichtbij. Maar eindelijk is het dan zover. Dank aan het team en Peter Mücke. Het is niet gemakkelijk om te winnen, ook al zag het er misschien zo naar uit. De start was een klein beetje kritisch omdat ik door de BMW werd aangetikt en was net zo snel als de Corvette. Vanaf Pole te winnen is de sleutel naar het succes.

Stefan Mücke: Jeffrey heeft met zijn kwalificatieronde de basis hiervoor gelegd. Eigenlijk hadden wij niet verwacht dat wij hier de pole zouden behalen. Hij had een goede start en een kleine voorsprong opgebouwd. Wij hadden een goede pitstop. Daarna heb ik geprobeerde de voorsprong te vergroten zeker omdat de banden nieuw waren en ik niet wist hoe zij zich zouden gedragen. Wij hebben het ding naar huis gereden en om met het eigen team te winnen is heel bijzonder." Voor Stefan Mücke betekende het zijn eerste zege voor het familieteam sinds de Formule 3 in Hockenheim 2001. Toen behaalde hij met race-ingenieur Peter Flückiger eveneens de overwinning. Mücke Sr. versloeg exact 40 jaar geleden in Most met een Zastava de fabrieks Skoda's.


2018 R2 Most Start in Most van R2 met de HTP Mercedes AMG GT3 en de Corvette voorop.


Onder zomerse temperaturen behaalde de combinatie Götz/Pommer hun eerste seizoensoverwinning. Voor Götz betekende het zijn vijfde ADAC GT Masters overwinning en de eerste sinds Lausitzring 2014. Pommer zegevierde vorig jaar nog op de Nürburgring met een Audi R8 LMS. De combinatie Renauer/Jaminet eindigde evenals zaterdag op de derde plek. Omdat de HTP Mercedes AMG GT3 van de combinatie Dontje/Buhk de verplichte pitstoptijd niet in acht nam kregen de Precote Herberth coureurs de derde plek in de schoot geworpen.De combinatie Ludwig/Schwager eindigde in de HB Ferrari F488 als vierde gevolgd door de lokale ISR Audi R8 LMS van de combinatie Salaquarda/Stippler.

Maximilian Götz: "Na de pech van afgelopen zaterdag was het voor ons belangrijk om punten te verzamelen. Vandaag verliep het met de pole, snelste ronde en overwinning supergoed. Ik ben dolgelukkig. Na het voortijdige uitvallen gisteren heeft het team hard gewerkt om ons een auto te geven waarmee wij konden presteren. Het meeste kritische was de start met Daniel Keilzwitz naast mij en dat is een bijzonder goede starter. Wij lagen op gelijke hoogte maar ik had de binnenste lijn en wist de leiding te behouden. Na de korte safetycarfase wist ik de leiding te behouden en wist voor Markus een voorsprong te behalen."

2018 Corvette
Tweemaal een tweede en derde plek voor de Corvette en Precote Herberth Porsche.

Markus Pommer: " Een perfecte dag. Maxi heeft de auto met een goede voorsprong over gegeven. Daarna heb ik gas bij gegeven om het vervolgens rustiger aan te gaan doen. Ik verbeeldde mij dat ik geluiden hoorde en heb over de boordradio veel met het team gesproken. Niets aan de hand en zonder risico over de finish gekomen. Prachtig dat wij al bij de tweede wedstrijd de overwinning behaald hebben. Je ziet dat alles goed loopt en dat wij goed op elkaar ingespeeld zijn. Het gaat steeds beter worden." Tevens een lichtpuntje voor het team van MRS dat als 10e met Christopher Zöchling en Jens Klingmann de beste geklasseerde BMW combinatie was.

Uitslag R1 37 ronden
1. Jeffrey Schmidt / Stefan Mücke – BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS #26
2. Marvin Kirchhöfer / Daniel Keilwitz – Callaway Competition Corvette C7 GT3-R #1
3. Robert Renauer / Mathieu Jaminet – Precote Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R #99
4. Indy Dontje / Maximilian Buhk – MANN-FILTER Team HTP Mercedes-AMG GT3 #48
5. Christopher Zöchling / Jens Klingmann – MRS GT-Racing BMW M6 GT3 #14
6. Mikkel Jensen / Timo Scheider – BMW Team Schnitzer BMW M6 GT3 #42
7. Luca Stolz / Sebastian Asch – Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes-AMG GT3 #21
8. Sven Barth / Claudia Hürtgen – RWT Racing Corvette C7 GT3-R #13
9. Kelvin van der Linde / Sheldon van der Linde – Montablast by Land-Motorsport Audi R8 LMS #2
10. Andrea Caldarelli / Mirko Bortolotti – GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63

2018 HTP Winnaars
Götz en Pommer weer terug op het podium.

Uitslag R2 37 ronden
1. Maximilian Götz / Markus Pommer – MANN-FILTER Team HTP Mercedes-AMG GT3 #47
2. Marvin Kirchhöfer / Daniel Keilwitz – Callaway Competition Corvette C7 GT3-R #1
3. Robert Renauer / Mathieu Jaminet – Precote Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R #99
4. Dominik Schwager / Luca Ludwig – HB Racing Ferrari 488 GT3 #7
5. Filip Salaquarda / Frank Stippler – Team ISR Audi R8 LMS #33
6. Alessio Picariello / Christopher Mies – Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS #29
7. Ricardo Feller / Christopher Haase – BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS #25
8. Kelvin van der Linde / Sheldon van der Linde – Montablast by Land-Motorsport Audi R8 LMS #28
9. Jeffrey Schmidt / Stefan Mücke – BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS #26
10. Christopher Zöchling / Jens Klingmann – MRS GT-Racing BMW M6 GT3 #14

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet