NASCAR

NASCAR: Verrassende Xfinity doorbraak voor Spencer Gallager op Talladega

Spencer Gallagher won de met twee ronden verlengde wedstrijd op Talladega. In de allerlaatste ronde ging Gallager aan Tyler Reddick voorbij en reed slechts één ronde aan de leiding. De allerlaatste en de belangrijkste.

Spencer Gallagher
Doorbraak voor Spencer Gallagher op Talladega in a relatief tamme wedstrijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Verrassende Xfinity doorbraak voor Spencer Gallagher op Talladega
Met een voorsprong van slechts 0.152 secs. versloeg Spencer Gallagher met zijn BS Chevrolet de Toyota van Brandon Jones. Voor Gallagher betekende het zijn alleerste NASCAR-series overwinning.

Spencer Gallagher: "Het enige dat door mijn hoofd ging was of het allemaal zou werken. GMS Racing kwam met een ongelofelijk snelle auto hier naar toe. Ik kwalificeerde mij als derde en ik wist dat we over de snelheid beschikten. De laatste ronde leek eigenlijk geen werkelijkheid te zijn maar een soort droom. Je hoort je spotter op de achtergrond maar je kijkt eigenlijk alleen maar in je spiegels. De laatste ronde op Talladega is natuurlijk altijd een wilde aangelegenheid."

Brandon Jones behaalde op Talladega zijn beste Xfnity-resultaat tot nu toe. De JGR-Racing coureur had zich als 15e gekwalificeerd. In het eerste wedstrijdsegment eindigde hij als vierde en in het tweede als veertiende.

Hemric Allgaier
Daniel Hemric in gevecht met Justin Allgaier.


Justin Allgaier eindigde als derde en had in de slotfase een voorsprong van maar liefst 15 secs. Een klapband van Daniel Hemric speelde hem eigenlijk nog een beetje in de kaart. Onder neutralisatie besloot Allgaier niet naar binnen te gaan maar kwam zonder brandstof. Allgaier werd alsnog naar binnengesleept, maar kwam alsnog in dezelfde ronde terug op de baan.

Voor Talladega begrippen was het een rustige wedstrijd. Slechts vijf neutralisaties. In de 32e ronde was er het eerste incident waarbij zeven auto's betrokken waren. Vervolgens was er in de 62e ronde tweede incident. Alle betrokken rijders konden hun weg vervolgen.

Elliott Sadler eindigde als vijfde maar incasseerde voor de tweede achtereenvolgende week de 100.000 U$ Dash for Cash premie. In de 107e ronde werd Sadler voor een incident in de pitlance één ronde teruggezet maar wist zich te herstellen. Sadler schreef het tweede wedstrijdsegment op zijn naam en verklaarde dat Gallagher binnen de Xfinity-series de coureur was die ten opzichte van 2017 de meeste vooruitgang heeft geboekt.

Talladega
Geen Talladega Nights maar Middays.......


Daniel Hemric won het eerste segment maar eindigde slechts als 23e en werd bestraft voor het naar binnen gaan terwijl de pitlane nog gesloten was. Ook teveel mensen aan zijn auto werkte niet bepaald in zijn voordeel.

NXS TSS1 D4C Sadler 042818
Voor de tweede achtereenvolgende week een mooie bonus voor Elliott Sadler die zich wel zorgen maakt waar zijn vrouw dit nu weer aan gaat besteden..


Uitslag
1. Spencer Gallagher Chevrolet 115 ronden
2 Brandon Jones Ford 115 ronden
3. Justin Allgaier Chevrolet 115 ronden
4. Noah Gragson Toyota 115 ronden
5. Elliott Sadler Chevrolet 115 ronden
6. Ryan Sieg Chevrolet 115 ronden
7. John Hunter Nemechek Chevrolet 115 ronden
8. Tyler Reddick Chevrolet 115 ronden
9. Cole Custer Ford 115 ronden
10. Garrett Smithley Chevrolet 115 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet