NASCAR

NASCAR: Nu al Big One voor Jamie McMurray op Talladega

Zware crash tijdens de training op Talladega voor Jamie McMurray. De Ganassi-rijder kreeg een klapband en ging zevenmaal over de kop. McMurray kon op eigen kracht het wrak verlaten.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Fox Sports TV

Fox TV


Nu al Big One voor Jamie McMurray op Talladega
"Ik deed alleen maar mijn ogen dicht" verklaarde Jamie McMurray na zijn huiveringwekkende crash op Talladega eerder op de avond. De Ganassi-rijder kreeg klapband en Ryan Newman kon McMurray niet meer ontwijken. Vervolgens waren Ty Dillon en Daniel Suarez bij de crash betrokken. Ook zij bleven ongedeerd. McMurray kwam tegen de binnenmuur tot stilstand en kon op eigen kracht naar de ambulance lopen. Kort voor de crash liet McMurray de snelste tijd noteren. Een top van ruim 326 km/u. Overigens hoger dan verwacht.Brad Keselowski schatte de snelheid ongeveer 210 mph/336 km/u. NASCAR heeft nog geen besluit genomen om de topsnelheden dit weekend naar beneden te brengen door het aantal pk's te verminderen of een verandering in het aerodynamische pakket aan te brengen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet