NASCAR

NASCAR: JGR-rookie spektakel in Richmond. Zege voor Christopher Bell

In de Toyota Care 250 op Richmond zorgden de JGR-coureurs Christopher Bell en debutant Noah Gragson vrijdagavond voor voldoende spektakel. Het team van Joe Gibbs Racing leek 88 ronden voor het einde al zeker van de overwinning. De vraag was alleen welke coureur. Debutant Gragson gaf daarbij een uitstekend visitekaartje af.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Bell Gragson
Duel van de avond in Richmond tussen de beide JGR Teamgenoten Bell en debutant Gragson.


JGR rookie-spektakel in Richmond. Zege voor Christopher Bell
Direct bij je Xfinity-debuut bijna winnen. Dat deed de 19-jarige debutant Noah Gragson, die het zijn teamgenoot Christopher Bell in de slotfase bijzonder moeilijk maakte. Bij de start van het derde en laatste wedstrijdsegment nam Gragson de leiding nadat hij Elliott Sadler wist te passeren. Een neutralisatie voor een spin van Justin Allgaier maakte al na één ronde een einde aan de pret.

Bij de daaropvolgende herstart nam Sadler opnieuw de leiding maar moest die zeven ronden later aan Christopher Bell afstaan. In totaal reed Sadler 30 ronden aan de leiding maar won wel de U$ 100.000 Dash for Cash bonus. Overigens al de vierde maal in zijn carrière dat hij deze bonus opstreek.

Elliott Sadler: " Ik kwam gewoon tekort. Je wilt natuurlijk altijd winnen maar fantastisch om met de Dash for Cash naar huis te gaan. Het team gaf mij een fantastische auto. Op de 0.75 mijl oval van Richmond moest Sadler het voor de 30e maal zonder overwinning stellen. In zijn lange carrière is hij er nog steeds niet in geslaagd om hier te winnen.

Bell Tifft Nemecheck Bell, Tifft en Nemecheck zorgen voor spektakel in Richmond. Mooi gezicht toch?

Met nog amper 10 ronden te gaan bedroeg het verschil tussen de beide JGR Teamgenoten Bell en Gragson slechts 0.6 secs. Op het moment dat Gragson echt in de aanval ging nam Bell afstand.

Gragson: "Gedurende het tweede wedstrijdsegment vond ik iets op mijn oude banden en dit hield ik in gedachten. Maar met 18 ronden te gaan kon ik niet langer wachten en won drie wagenlengtes op Christopher. Maar omdat ik in het verkeer terecht kwam kon ik het niet meer gebruiken."

Bell eindigde dit jaar viermaal in de Top 5 en eindigde vorige week op Bristol als 29e. Christopher Bell: " In Dirt en NASCAR-racing heb ik veel hoogte- en dieptepunten moeten verwerken. Vorige week was wel een dieptepunt. We hadden een auto waarmee we konden winnen maar crashten. Een extreme teleurstelling. Blij dat we terug hebben kunnen slaan maar we moeten blijven winnen. Om mijzelf en crewchief Jason Ratcliff tevreden te stellen is één overwinning absoluut niet voldoende."

Daniel Hemric won het eerste wedstrijdsegment maar een klapband in het tweede wierp hem ver terug. Later ging hij de muur in en werd als 29e geklasseerd. Elliott Sadler won het tweede segment. De nieuwe NASCAR generatie heeft zich duidelijk aangediend.

Christopher Bell
Winnaar Christopher Bell in Victory Lane.

Uitslag
1. Christopher Bell Toyota 250 ronden
2. Noah Gragson Toyota 250 ronden
3. Elliott Sadler Chevrolet 250 ronden
4. Matt Tifft Chevrolet 250 ronden
5. Austin Cindric Ford 250 ronden
6. Cole Custer Ford 250 ronden
7. Ryan Truex Chevrolet 250 ronden
8. Jeremey Clements Chevrolet 250 ronden
9. Ryan Reed Ford 250 ronden
10. Brandon Jones Toyota 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet