NASCAR

NASCAR: Kyle Busch wint uitgestelde Food City 500. Kyle Larson teleurgesteld

Kyle Busch won de dit weekend(wegens slechte weersomstandigheden) uitgestelde Food City 500 in Bristol. Een duwtje tegen Ganassi-coureur Kyle Larson hielp Busch aan zijn tweede achtereenvolgende overwinning dit jaar.

2018 Bedekt
Het duurde nogal eventjes vooraleer er echt geracet ging worden.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Kyle Busch wint uitgestelde Food City 500. Kyle Larson teleurgesteld
Vijf ronden voor het einde sloeg Rowdy Kyle Busch keihard toe. Een zetje tegen de leidende Ganassi Chevrolet van Kyle Larson hielp hem aan de overwinning. De wedstrijd vond onder extreem koude omstandigheden plaats. Na afloop begon het zelfs te sneeuwen. Voor Busch betekende het zijn zevende overwinning op de halve mijl oval.

Een crash van Brad Keselowski ruim 30 ronden voor het einde bracht Busch in kansrijke positie. Vijf ronden voor het einde ging hij definitief aan Larson voorbij. Voor Busch betekende het zijn 45e Sprint Cup-overwinning en daarmee staat hij op de eeuwige ranglijst op gelijke hoogte met Bill Elliott.

2018 Busch gevecht
De kopgroep in gevecht.

Kyle Larson was duidelijk de man die over een winnende auto beschikte. Maar na een neutralisatie 22 ronden voor het einde waarbij Busch vers rubber liet noteren was hij gewoon weer terug in de wedstrijd. Met nog vijf ronden te gaan ging Busch op subtiele wijze aan Larson voorbij. Van de 500 ronden tellende wedstrijd had Larson er meer dan 200 aan de leiding gereden.

Kyle Larson: "Telkens als ik hier race ben ik dichtbij de overwinning en telkens heeft Kyle Busch mij verslagen. Dit begint frustrerend te worden" Larson wist niet zeker of zijn auto na de wedstrijd echt "loose" was maar het stelde Busch wel in staat om hem te passeren.

Larson: "Eigenlijk had ik geen grip meer. Ik dacht wel dat ik het voor elkaar kon krijgen. Maar het gebeurde niet en ik was werkelijk "loose" Ik heb nu de pest in dat ik hier weer niet gewonnen heb. De volgende op Bristol."

2018 Larson Bumped
Larson raakt na een tik van Kyle Busch zijn goede uitgangspositie kwijt.

Busch kon zijn prijzenkast voor de zevende maal met het Bristol zwaard aanvullen. "Eigenlijk weet ik niet met wat ik al die onlogische prijzen moet doen" Met een goede race en een derde plek hoopt Jimmie Johnson nu al zin critici het zwijgen op te leggen. "Eindelijk gaan we de juiste kant uit" aldus Johnson. Ricky Stenhouse Jr. eindigde als vierde geovlgd door Alex Bowman.

Slechte dag voor Brad Keselowski
Het was niet bepaald Keselowski's dag. Aanvankelijk leek Keselowski over een competitieve auto te beschikken maar gedurende een lange run onder groen brak er waarschijnlijk iets in de ophanging. En met nog 30 ronden te gaan zorgde Brad voor de allerlaatste neutralisatie. Wel won Keselowski beide wedstrijdsegmenten.

Met nog 126 ronden te gaan ging Bubba Wallace voor de eerste maal bij het peloton. Maar het duurde niet echt lang voordat Busch hem passeerde. Bubba Wallace reed voor de eerste maal in zijn carriere eveneens aan de leiding in en Monster Energy wedstrijd. Hij werd echter al snel door Kyle Busch gepasseerd. Daniel Suarez reed eveneens met een duimfractuur die hij vorige week in Texas opliep. Toch wist hij nog als 11e te eindigen.

Voor regerend kampioen Martin Truex Jr. gaat het een moeilijk seizoen worden. Hij eindigde als 30e en was in het begin van de wedstrijd ook nog eens bij een crash betrokken. Zonder motorkap wilde hij niet bij andere deelnemers in de weg rijden. Hij werd als 30e geklasseerd.

Voor de wedstrijd op Richmond wil Busch voor een hattrick gaan. Kyle Busch had in het verleden daar altijd moeilijkheden "Wij gaan het beter doen om daar rondjes te rijden. De laatste keren ging het niet gemakkelijk en als bedrijf deden we het gewoon slecht.."

2018 Busch winnaar
Kyle Busch bedankt op traditionele wijze het publiek.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 500 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 500 ronden
3. Jimmie Johnson Chevrolet 500 ronden
4. Ricky Stenhouse Jr. Ford 500 ronden
5. Alex Bowman Chevrolet 500 ronden
6. Aric Alimirola Ford 500 ronden
7. Kevin Harvick Ford 500 ronden
8. Clint Bowyer Ford 500 ronden
9. Joey Logano Ford 500 ronden
10. Ryan Newman Chevrolet 500 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet