GT

GT: Groeten vanaf de ADAC GT Masters in Oschersleben 2018

Voor het elfde achtereenvolgende jaar vond er in de Motorsport Arena Oschersleben een ADAC GT Masters-event plaats. Met een opkomst van iets meer dan 25.000 toeschouwers kon de organisatie met tevredenheid terugblikken.

2018 Vogel
Met de aanwezigheid van de gevleugelde Oschersleben Mascotte begint traditioneel het ADAC GT Masters seizoen. Iedereen krijgt weer racevlinders in de buik. En ook de gridgirls zijn voor velen gelukkig gewoon gebleven. Wat zou de racerij een stuk minder leuk zijn zonder deze dames.

Tekst en foto's: Willem J. Staat

2018 Tribunes
Het doet ons genoegen om volle tribunes met veel fans te zien. Uit Oostenrijk, Polen, Zuid Afrika, Tsjechië etc.


Prachtige races in het ADAC pakket afgelopen weekend waarbij alleen GRT in de eerste race een klein steekje liet vallen. De crash van Melvin de Groot in de Clio Cup wierp aan het eind van een mooi wedstrijdweekend toch wel enigszins een schaduw over het evenement. De eerste ADAC GT Masters wedstrijd was met het duel tussen de Phoenix Audi R8 LMS een thriller. Alleen jammer dat alle GRT Lamborghini's gediskwalificeerd werden. Vanuit Nederlands oogpunt behaalde Niels Langeveld een dubbelpodium in de ADAC TCR en deden de VAR-coureurs het ook uitstekend door minstens in elke wedstrijd naar het podium te rijden.

2018 Eileen
Race-auto's zijn als vrouwen. Eén van de Montaplast by Land Audi's werd als Eileen gedoopt.

Alleen jammer dat men besloot om de eerste linker 90 graden bocht om te zetten in een vloeiende lijn waardoor passeren op deze baan nauwelijks nog mogelijk is. Geen succes, want ook de TV camera's moesten na de races op zaterdag verplaatst worden. Nauwelijks spectaculaire livebeelden meer.

2018 Love
Aan vrouwelijke schoonheid geen gebrek.

Een bijzonder hoogtepunt was de aanwezigheid van Tuning goeroe JP Kraemer die het team IronForce by RING POLICE met de Nederlandse Duitser of Duitse Nederlander Jan Erik Slooten en Lucas Luhr in een Porsche 911 GT3 R ondersteunt. Zij wonnen direct bij hun debuut de Pirelli Trophy. De 37-jarige Kraemer heeft met zijn YouTube-filmpjes een ware cult gecreëerd en zijn aanwezigheid afgelopen weekend bleef dan ook niet onopgemerkt.

2018 Camera Positie 1
Hier stond tot zaterdagavond een cameraplatform. Filmen en fotograferen was met de nieuwe layout niet bepaald een succes.

2018 Camera Positie 2
Er moest voor mooie beelden snel geïmproviseerd worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet