GT

GT4 European Series: Groeten uit Zolder (2)

groeten-uit-zolder000

Afgelopen weekend werd de eerste race van het seizoen van het Europees GT4 kampioenschap verreden op het circuit van Zolder. De afgelopen winter heeft het kampioenschap, dat onder aanvoering van Max Braams wordt georganiseerd, een boost van jewelste gehad. Maar liefst 44 auto's stonden aan de start tijdens het eerste weekend. Veel nieuwe merken en nieuwe namen hebben hun intrede in dit kampioenschap gedaan. Hier een samenvatting van wat we allemaal zagen op Zolder.

Tekst: Chris Schotanus
Foto's: Chris Schotanus en Justin van Densen

groeten-uit-zolder001

Op de paddock zien we naast de bekende ook nieuwe trailers staan. Links de trailer van nieuwkomers in het GT4, het Turkse Borusan Otomotiv Motorsport Team. Deze staat naast het onderkomen van de 2 Porsches van team Autorlando uit Italië.

groeten-uit-zolder002

Iedereen inschrijven en de licentiecheck op vrijdag. De jonge Duitser Felix von der Laden staat nog wat onwennig met zijn papieren bij de inschrijftafel. In Duitsland is deze twintiger heel bekend van zijn vlogs met een bereik van 3,5 miljoen abonnees op zijn Youtube-kanaal.

groeten-uit-zolder004

De briefing-notes, vlak voor de rijdersbriefing worden nog even doorgenomen door Jan Kasperlik, met zijn team een vaste waarde in het GT4 kampioenschap.

groeten-uit-zolder003

William Watté, de race-director van de GT4 series, geeft een uitgebreide briefing aan alle coureurs.

groeten-uit-zolder008

In de GT4 European Series komt ook Stéphane Kox uit, in een KTM van Reiter Engineering. In Zolder had zij haar vader (Peter Kox) meegenomen en hij stond haar bij met raad en daad.

Reacties

    • 1
    • 0
     
    Dirk 11 april 2018 16:08

    Eerste race was een beetje tam, tweede race was geweldig!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet