GT

Groeten uit Zolder (1)

DSCF6261
 

Afgelopen weekend is het nieuwe seizoen van de Blancpain GT Series begonnen. Het seizoen werd afgetrapt op het circuit van Zolder, in België, alwaar de Blancpain GT Sprint Cup haar eerste twee races reed. Autosport.nl was er bij en nam een kijkje voor en achter de schermen van het GT kampioenschap.

Tekst en foto's: Sandra Michiels

Foto1

Het circuit van Zolder staat al jaren op de kalender van de Blancpain GT Sprint Cup en mocht zodoende ook dit jaar niet ontbreken. Wel was Zolder dit seizoen een paar maanden eerder ingepland dan in 2017, toen het evenement nog in juni plaatsvond.

Foto2

Er doen dit jaar veel Nederlanders mee in de Blancpain GT Series. Pieter Schothorst rijdt samen met Pierre Kaffer in #55 Audi van Attempto Racing. Zijn broer Steijn deelt de zusterwagen met Kelvin van der Linde. Carlo van Dam rijdt in een Ferrari van Kessel Racing, samen met Piti Bhirombhakdi, en Loris Hezemans vormt samen met Franck Perera het rijdersduo dat de #82 Lamborghini van Grasser Racing bestuurt.

Foto3

Robin Frijns was er natuurlijk ook bij. Hij is de huidige Blancpain GT Sprint Cup kampioen, samen met zijn teamgenoot Stuart Leonard, en zal dit jaar zijn titel verdedigen tegenover de sterke competitie van o.a. Grasser Racing.

Foto4

Helaas voor Frijns verliep het eerste weekend van het seizoen niet helemaal naar wens. Op vrijdag botste zijn teamgenoot Stuart Leonard tijdens de vrije training tegen de bandenstapel bij de pits-ingang. Op zaterdag trainde Frijns pole voor de tweede race, maar raakte die kwijt doordat hij een paaltje had omgereden en een code rood veroorzaakt had. Ondanks alle tegenslagen bleef Frijns echter vechten. Hij en Leonard knokten tijdens de races toch nog twee vijfde plaatsen bij elkaar.

Foto5

Om problemen op de baan te voorkomen had het team van Grasser een mascotte meegenomen naar Zolder.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet