GT

GT4 European Series: Team HHC Motorsport behaalt eerste winst op Circuit Zolder

r2-gt4-zolder

HHC Motorsport rijders Will Tregurtha en Stuart Middleton behaalden de overwinning in de tweede race van de GT4 European Series op Zolder, bij hun debuut weekend in de serie. De twee Britse coureurs finishten als tweede op de baan, maar na de race werd de nummer 5 Phoenix Racing Audi R8 LMS GT4 bestraft, wat resulteerde in de winst voor de Ginetta. Patrick Zamparini en Csaba Mor reden naar de toppositie in de Pro-AM, datzelfde deed Niki Leutwiler in de AM klasse.

Tekst: PR/Gerrie Hoekstra
Foto: PR

De #55 Ginetta G55 GT4 startte de race vanaf pole positie en Tregurtha hield iedereen achter zich na de eerste linkerbocht. Patrick Zamparini bleef tweede achter de HHC Motorsport Ginetta hangen, meer gebrand op een succes in zijn Pro-Am klasse dan risico's nemen voor de koppositie. Het veld werd weer herenigd nadat Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG GT4 stopte op de baan waardoor de safety car moest uitrukken.

Na de herstart werd de safety car alweer de baan op gestuurd nadat de Autorlando Sport Porsche 997 CUP GT4s en de #31 Selleslagh Mercedes met Sam Dejonghe achter het stuur, elkaar raakten in de Gilles Villeneuve Chicane. De beide wagens moesten met schade uitvallen. Omdat dit ongeluk net voor de 25 minuten grens gebeurde, besloot de wedstrijdleiding de openingstijd van de "pit window" uit te stellen.De HHC Motorsport Ginetta G55 GT4 behield na de verplichte rijderswissel de leiding. Tregurtha's teamgenoot Middleton bleef Nicolaj Møller Madsen voor in de nummer vijf Phoenix Racing Audi R8 LMS GT4, met de Equipe Verschuur McLaren van Ricardo van der Ende op de derde plaats gevolgd door Csaba Mor als vierde algemeen en eerste in de Pro-Am klasse.

Møller Madsen, die zijn snelheid al had laten zien in de trainingen, kwalificatie en eerste race, begon het gat te dichten naar de leidende Ginetta and werd geholpen doordat koploper Middleton werd opgehouden achter de andere Phoenix Racing Audi's. In dit verkeer verloor Middleton een paar seconden en plotseling zat de Audi vlak achter de Ginetta.
Met nog een minuut voor het einde van de race passeerde Møller Madsen de Ginetta rijder Middleton en pakte de koppositie. Echter op dat zelfde moment kreeg het team te horen dat de Phoenix Racing coureur werd bestraft met een drive through straf vanwege een onveilig vertrek na de rijderswissel. Ondanks dat de Audi als eerste de finishlijn passeerde werd Middleton als winnaar geklasseerd tot enorme vreugde bij het team aan de pitmuur. Møller Madsen's straf werd omgezet in een 31 seconde tijdstraf waardoor de wagen terugzakte naar een vijfde plaats algemeen en vierde in hun klasse.

De derde plaats algemeen en tweede in de Zilver Cup ging naar de #87 Team GT McLaren 570S GT4 van Paul Rees en Nico Rindlisbacher, met daarachterde #36 CMR Ginetta G55 GT4 van Pierre-Alexandre Jean en Stéphane Tribaudini die derde werden in hun klasse. De #5 Phoenix Racing Audi R8 LMS GT4 van Nicolaj Møller Madsen/Milan Dontje, de #1 MDM Motorsport BMW M4 GT4 van Simon Knap en Max Koebolt en de #110 RN Vision STS BMW M4 GT4 van Nico Menzel en Beitske Visser maakten de top 6 in de Zilver Cup compleet.

De Pro-AM toppositie ging naar de #77 Racing One Audi R8 LMS GT4 van Csaba Mor en Patrick Zamparini, die tweede algemeen werden. Na een moeilijke openingsrace op zaterdag, reed het duo vandaag een mooie race en hadden een flinke voorsprong op hun Pro-Am concurrenten. De #13 Schwede Motorsport Porsche Cayman GT4 CS MR van Marc Basseng en Phillip Bethke wonnen gisteren hun klasse en werden nu in de tweede race tweede in Pro-Am en dertiende algemeen met daarachter Hamza Omega en Markus Lungstrass als derde in de klasse.

Niki Leutwiler, die gisteren werd bestraft omdat hij te hard in de pit had gereden, won de AM klasse voor de #26 CMR Ginetta G55 GT4 van David Loger en Eric Mouez, derde werden de #39 3Y Technology BMW M4 GT4 van Gwenael Delomier en Sylvain Debs.

UITSLAG RACE 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet