GT

GT4 European Series: Phoenix Racing Audi wint seizoensopening op circuit Zolder

start-zolder GT4

Phoenix Racing rijders Milan Dontje en Nicolaj Møller Madsen wonnen de openingsronde van de GT4 European Series op circuit Zolder in hun nieuwe Audi R8 LMS GT4. De overwinning in Pro-AM klasse ging naar Schwede Motorsport's Phillip Bethke en Marc Basseng. De AM hoofdprijs pakte Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG GT4 met Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum aan het stuur.

Tekst: PR/Gerrie Hoekstra
Foto: PR

Maar liefst 42 wagens gingen netjes van start op Zolder. Poleman Møller Madsen pakte gelijk de kop gevolgd door de HHC Motorsport Ginetta G55 GT4 van Stuart Middleton, Gabriele Piana en Ricardo van der Ende met de Equipe Verschuur McLaren 570S GT4 .

Aan kop pakte Møller Madsen voorsprong, maar ook achter hem had Ricardo van der Ende het bijzonder goed naar zijn zin. De kampioen van vorig jaar passeerde eerst Piana en in de 12de ronde werd ook de tweede plaats zijn deel ten koste van Middleton.
Gedurende de verplichte pitstop fase ging Van der Ende als één van de eerste wagens uit de kopgroep de pits in , maar door een klein oponthoud verloor hij zijn tweede plaats aan de #55 HHC Motorsport Ginetta G55 GT4.Een safety car moest op de baan verschijnen nadat een Porsche was gespind in de grindbak. Na de herstart was het de nummer 5 Audi van Milan Dontje, die de plaats van Møller Madsen had overgenomen, die aan kop voorsprong nam. Op de tweede plaats reed Will Tregurtha in de Ginetta en Van der Ende's teamgenoot Finlay Hutchison in de McLaren. Het duurde niet lang voordat Hutchison de Ginetta rijder had gepasseerd, maar met nog zeven minuten op de klok was het te laat om Dontje nog te pakken.

Een tweede safety car had in de slotfase nog roet in het eten kunnen gooien voor Dontje, nadat de Borusan Otomotiv Motorsport BMW M4 GT4 de vangrail raakte, maar de SC bleef binnen zodat Milan Dontje onbedreigd naar de eerste overwinning reed in dit nieuwe seizoen.
Hutchison finishde de race op 2.882 seconde achterstand op onze landgenoot met Will Tregurtha als derde algemeen op 5.724 seconde van de winnende Audi.

UITSLAG RACE 1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet