NASCAR

NASCAR: Ryan Blaney wint Xfinity Texas. 1000e start voor Morgan Shephard

Ryan Blaney schreef met de No 22 Penske Ford Mustang de Xfinity-wedstrijd op zijn naam en is daarmee de derde verschillende coureur die met deze auto een wedstrijd op zijn naam schreef. Eerder wonnen Joey Logano en Brad Keselowski met deze bolide in Californië en Phoenix met dezelfde auto.

Start
Blaney met de groene auto zou de overwinning pakken.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

Ryan Blaney wint Xfinity Texas. 1000e start voor Morgan Shephard
Volgens de record books was dit de koudste wedstrijd ooit op de Texas Motor Speedway. Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed Blaney er 132 aan de leiding en pakte een klinkende overwinning. In 2008 won het team van Joe Gibbs Racing eveneens met dezelfde auto en drie verschillende coureurs drie Xfinity-wedstrijden achter elkaar. En toen Tony Stewart met deze auto ook nog een keer won waren het er zelfs vier. Voor Blaney betekende het overigens zijn zevende Xfinity-zege.

Op 2.327 secs. achterstand eindigde Christopher Bell ondanks een tijdstraf voor een overtreding in de pitlane als tweede. Bell denkt niet deze sanctie op het resultaat veel invloed uitgeoefend zou hebben. Bell: "Eigenlijk denk ik het niet. Met de No 22 zijn een aantal mensen tweede geworden. Het maakt niet uit wie erin zit. Het is gewoon een snelle auto."Segmentoverwinningen gingen naar Ryan Blaney en Brandon Jones.

Sinds april 2007 was het overigens in Texas niet meer zo koud geweest. Zo koud zelfs dat er slechts één trainingssessie was.
Overigens maakte de inmiddels 76 jarige Morgan Shephard zijn 1000e NASCAR start op de Texas Motor Speedway. In totaal maakte hij 426 Xfinity starts, 517 Cup starts en 57 starts in de Truck Series. Voor de 78e keer zag hij overigens het zwart-wit geblokt niet. De laatste maal dat hij dit wel zag was op Dover 2013

Uitslag
1. Ryan Blaney Ford 200 ronden
2. Christopher Bell 200 ronden
3. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
4. Cole Custer Ford 200 ronden
5. Ryan Preece Toyota 200 ronden
6. Matt Tifft Chevrolet 200 ronden
7. Jamie McMurray Chevrolet 200 ronden
8. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
9. Austin Cindric Ford 200 ronden
10. Spencer Gallager Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet