Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Verschoor en MP opnieuw goed van voren tijdens laatste test

NUR TEST KN-0747

Goed nieuws voor de Nederlandse aanwezigheid in de Eurocup Formule Renault 2.0: zowel Richard Verschoor als de coureurs van MP Motorsport zaten tijdens de laatste collectieve test van het seizoen opnieuw goed erbij. Op een natte Nürburgring was MP's Christian Lundgaard gisteren de snelste, terwijl op een opdrogend circuit vandaag Max Defourny (ook MP), Richard Verschoor en opnieuw Lundgaard geregeld in de top-drie opdoken. De snelste tijd van de test ging echter naar Renault-junior Max Fewtrell.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Dutch Photo Agency

Met 29 auto's – twee erbij uit de NEC – ging de laatste test van het seizoen gisteren van start, voordat volgend weekend op Paul Ricard het echte werk begint. De ochtendsessies van gisteren vonden in de regen plaats. Yifei Ye (Kaufmann) was de snelste in de eerste sessie, Alexandr Smolyar – een van de vele sterke rookies dit seizoen – eindigde in de tweede sessie bovenaan.

Tijdens een stukje droog in de eerste middagsessie zette Lundgaard zijn snelste tijd van de dag, vóór Max Fewtrell (R-Ace GP), Ye, Logan Sargeant (R-Ace GP) en Lorenzo Colombo (JD). Ook de laatste twee rookies hebben zich in dit voorseizoen regelmatig van voren laten zien. De regen keerde al snel terug, zodat de tijden niet meer werden verbeterd. Smolyar was opnieuw de snelste in de vierde en laatste sessie van de dag.

NUR TEST KN-0275

Vanochtend begon Lundgaard opnieuw snel, met de beste tijd in de eerste sessie, om het daarna in de tweede ochtendsessie dunnetjes over te doen. Beide sessies moesten op regenbanden worden verreden. Pas in de derde sessie begon de baan echt op te drogen en kwamen de slicks tevoorschijn. Max Defourny was daarin de snelste, vóór Kaufmann-teamgenoten Ye en Verschoor. In de afsluitende sessie ging de snelste tijd (ook die van de hele test) naar Fewtrell, op de hielen gezeten door Sargeant, Ye, Verschoor en Lundgaard.

"Het is altijd lastig om op een opdrogende baan te rijden", aldus Christian Lundgaard, "zeker als je nog nooit op de Nürburgring hebt gereden. Ik deed het goed door van de droge gedeelten gebruik te maken en daardoor [gisteren] de snelste tijd te zetten. We hebben tijdens de tests vaak in de top-vijf gestaan, wat overeenkomt met onze doelstellingen. Maar nu moeten we in de eerste race alles bij elkaar brengen."

NUR TEST DL-3323

Richard Verschoor was ervan overtuigd dat dán pas de echte krachtsverhoudingen zichtbaar zijn. "Dit zijn maar tests, dus ik heb mezelf deze winter geen extra druk opgelegd. Volgende week legt iedereen zijn kaarten op tafel en ik weet dat de uitslag dan heel anders zal zijn. Ik voel me erg op mijn gemak bij Josef en Lars Kaufmann, met de monteurs, mijn engineer en mijn teamgenoten. We hebben al het werk samen gedaan. Vorig jaar was niet mijn beste seizoen, maar voor dit jaar heb ik er alle vertrouwen in. Ik ga alles geven."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet