Formula 4

Formule 4: VAR-coureurs snel tijdens tests in Oschersleben

Tijdens de tweedaagse testsessie van de ADAC F4 Germany op Oschersleben eerder deze week waren de VAR-coureurs snel onderweg. De Deen Frederik Vesti liet uiteindelijk de beste tijd noteren. De tests vonden onder wisselende weersomstandigheden plaats.

2018 Vesti
Sterk optreden tijdens de F4 tests op Oschersleben van Frederik Vesti.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

VAR coureurs snel tijdens tests in Oschersleben
In vier van de zeven testsessies liet de 16 jarige Deen Frederik Vesti de snelste tijd noteren en was met 1.23.649 secs. uiteindelijk de snelste man. Zijn teamgenoten Charles Weerts(17 B) en Liam Lawason(16 NZ) lieten voor VAR Racing eveneens eenmaal de snelste tijd noteren, resp. 1.23.717 en 1.40. 576.

2018 Finnen Bekende Finse namen. Lappalainen en Salmenautio. 

Grote concurrent voor VAR Racing wordt waarschijnlijk Lirim Zendelli die dit jaar voor he team van US Racing uitkomt. Zendelli was in de regen eveneens snel onderweg. Zendelli: "In de regen was ik absoluut de snelste man, op het droge was ik eveneens snel maar ik kwam gewoon iets tekort. Hoewel ik optimistisch blijf denk ik dat het tijdens de wedstrijdweekends toch allemaal iets anders gaat verlopen.

2018 Joey Alders
Joey Alders, snelle VAR Rookie.

Rondetijden waren tijdens de test op Oschersleben slechts één aspect. Ook starts, long run en kwalificatie runs werden gedurende de afgelopen dagen in Oschersleben gesimuleerd. De tijden lagen zowel op het droge als in de regen competitief sterk bij elkaar. En ook de nieuwe F4 rookies deden het direct uitstekend.

De 18-jarige Joey Alders(VAR) en de 15 jarige Braziliaan Gianluca Petecof(Premapower) mochten zichzelf tweemaal tot de beste rookie-coureur rekenen. Enzo Fittipaldi Jr. reed zevenmaal in de Top 10 terwijl David Schumacher(16), de zoon van Ralf, driemaal de snelste rookie tijd liet noteren.

2018 Cohen
De Nederlander Wito van Kuijeren(met computer) begeleidt dit jaar bij Mücke Motorsport de Israeliër Cohen.

Over twee weken wordt bekend hoe de verhoudingen echt komen te liggen maar duidelijk is dat het team van Frits van Amersfoort ook voor het seizoen 2018 duidelijk over titelkandidaten beschikt.

2018 David Schumacher
David Schumacher. Hoe ver gaat hij komen?

Het team van US Racing is voor 2018 overigens met het Tsjechische team van Charouz Racing gefuseerd en staat als US CHRS ingeschreven. Eveneens nieuw in de ADAC F4 is het KDC Team dat eigendom is van Monisha Kaltenborn en Emily di Comberti.

Seizoenshoogtepunt voor de ADAC F4 Germany is de GP van Duitsland waar men in het support programma van de F1 staat genoteerd.

Reacties

  • 1
  • 1
   
  Dirk 29 maart 2018 14:00

  Relatief weinig inschrijvingen, slechts 20 stuks, waar is de andere helft?

  • 3
  • 0
   
  Rush 29 maart 2018 16:18

  Ik vind 20 inschrijvingen best een mooi aantal, gezien het een Duits kampioenschap betreft en er aldaar nog een aantal andere raceklassen zijn, waar teams druk zijn. En knap weer van v. Amersfoort dat ze er weer bij zijn, daar ik nooit een echt grote sponsor op de F3 en F4 auto's zie.

  • 0
  • 0
   
  ace1 02 april 2018 09:33

  @Dirk ADAC Formule 4 In tegenstelling tot de TCR beschikt het ADAC Formule 4 pakket over minder inschrijvingen dan in 2016. Voor dit jaar heeft de ADAC bewust het aantal inschrijvingen tot 26 beperkt. De chaos met safetycarfases en rode vlaggen doordat er teveel auto's op de baan waren en er soms maar drie wedstrijdronden verreden werden, wil men eigenlijk niet meer zien. http://autosport.nl/klasse/nieuws/28763/adac-presenteert-2017-gt-masterstcrf4-in-oschersleben-dontje-huisman-en-var-van-de-partij

  • 0
  • 0
   
  ace1 02 april 2018 09:43

  @Willem J. Staat. David Schumacher is Rookie kampioen in de VEA F4 Dit kampioenschap rijdt ook met de Tatuus F4-T014 allen gebruikt men dan Dunlop banden. Het VEA F4 wordt van december tot maart gehouden, dit zijn 6 weekenden. http://www.f4uae.com/

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet