Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Ye onderstreept favorietenrol tijdens test op Paul Ricard, Lundgaard en Defourny melden zich namens MP vooraan

PRD TEST DL-2418

Nadat hij op beide dagen op Hockenheim al heerste, onderstreepte Yifei Ye op Paul Ricard zijn favorietenrol door ook daar de tweedaagse test als beste af te sluiten. De teamgenoot van Richard Verschoor bij Kaufmann was vandaag de snelste, compleet met baanrecord, gisteren eindigde debutant Christian Lundgaard namens MP Motorsport bovenaan. Ook zijn teamgenoot Max Defourny zat er deze keer goed bij.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Dutch Photo Agency

De test ging gisterochtend van start met een sessie waarin meteen het baanrecord van Lando Norris uit 2016 werd verbroken. De indrukwekkende rookie Logan Sargeant zette de snelste tijd, voor nóg twee debutanten, Christian Lundgaard van MP en de Australiër Oscar Piastri. Daarna volgden diens landgenoot en MP-coureur Alex Peroni, Yifei Ye, Max Fewtrell en Richard Verschoor.

PRD TEST DL-8084

Ye dook in de middag al snel onder de tijd van Sargeant, maar daarna kreeg de Chinees achtereenvolgens Piastri en Lundgaard onder zich door. De Deen was precies een duizendste sneller dan Piastri. Achter Ye zette Verschoor de vierde tijd, gevolgd door weer een MP-coureur, de ervaren Max Defourny.

Vandaag stond Ye het grootste deel van de ochtendsessie bovenaan, al moest hij even plaatsmaken voor Max Fewtrell. Sargeant deed opnieuw van zich spreken met een derde tijd. Richard Verschoor eindigde als zesde, achter nog twee rookies: Charles Milesi en Oscar Piastri.

PRD TEST DL-6517

De middag stond grotendeels in het teken van racesimulaties en eindigde met proefstarts. Lorenzo Colombo, nog zo'n talentvolle rookie, kwam bovendrijven, gevolgd door Piastri en MP's Max Defourny. Verschoor herhaalde zijn zesde plaats van de ochtend, vlak achter Ye.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet