NASCAR

NASCAR: Sterke start Stewart Haas Racing. Clint Bowyer wint uitgestelde wedstrijd Martinsville

Vanwege sneeuw werd de wedstrijd in Martinsville naar vandaag verschoven. Vijf jaar en 190 races lang moest Clint Bowyer het zonder overwinningen stellen. Maar op Martinsville sloeg de Stewart Haas Racing-coureur eindelijk toe.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2018 Bowyer Martinsville
Mooi gevecht tussen Clint Bowyer en Kyle Busch in Martinsville.


Sterke start Stewart Haas Racing. Clint Bowyer wint uitgestelde wedstrijd Martinsville
Van de zes tot nu verreden Cup-wedstrijden werden er vier door het team van Stewart Haas Racing gewonnen. Vorig jaar nam Bowyer bij het team van SHR Racing de plek van teameigenaar Tony Stewart in. Succes bleef nog uit. Eind 2012 won Bowyer op Charlotte zijn laatste wedstrijd en reed gedurende de afgelopen zes jaar volgens de NASCAR statistieken slechts 145 ronden aan de leiding. Op Martinsville werd dat record aanmerkelijk verbeterd want in de 500 ronden tellende wedstrijd reed Bowyer er ruim 215 aan de leiding. Ook is Bowyer nu de eerste NASCAR-coureur die zowel met Ford, Toyota en Chevrolet races op zijn naam wist te schrijven. Clint Bowyer: " In het verleden zaten wij er hier vaak zo dichtbij"

Het eerste wedstrijdsegment kwam op naam te staan van Denny Hamlin terwijl de Penske-rijders Keselowski en Blaney resp. als tweede en derde werden afgevlagd.Hamlin won in het verleden vijfmaal op Martinsville en in 24 starts eindigde hij slechts zesmaal buiten de Top 10.

Het tweede wedstrijdsegment werd in het voordeel van Ryan Blaney beslist. Blaney stond behoorlijk onder druk van Bowyer, maar die kwam in het verkeer vast te zitten waardoor hij wat momentum verloor en Blaney van hem weg kon rijden. Voor Blaney betekende het zijn zesde segment-overwinning in zijn carriere. Saillant detail. Er waren opvallend weinig neutralisaties op de short track van Martnsville. Gemiddeld kent Martinsville zo'n 13 neutralisaties per wedstrijd. Vandaag waren het er slechts vier. De laatste voor een crash van Jamie McMurray die na contact met Austin Dillon de muur inging.

Uitslag
1. Clint Bowyer Ford 500 ronden
2. Kyle Busch Toyota 500 ronden
3. Ryan Blaney Ford 500 ronden
4. Martin Truex Jr. Toyota 500 ronden
5. Kevin Harvick Ford 500 ronden
6. Joey Logano Ford 500 ronden
7. Alex Bowman Chevrolet 500 ronden
8. A.J. Allmendinger Chevrolet 500 ronden
9. Chase Elliott Chevrolet 500 ronden
10. Brad Keselowski Ford 500 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet