NASCAR

NASCAR: Joey Logano dominant in Xfinity Fontana

Penske-coureur Joey Logano behaalde een dominante overwinning in de Xfinity-wedstrijd op Fontana. Voor Logano betekende het zijn eerste Xfinity-zege dit seizoen en de 29e in zijn carrière. Van de 150 ronden tellende wedstrijd reed Logano er maar liefst 139 aan de leiding.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2018 Greenflag
Start van een enigszins saaie Xfinity-wedstrijd.


Joey Logano dominant in Xfinity Fontana
Het beslissende moment viel in de 125e ronde toen Logano na een herstart al snel aan Justin Allgaier(Chevrolet) en Elliott Sadler9(Chevrolet) voorbij ging. Na een late herstart in de 143e ronde kon Logano definitief afstand van de concurrentie nemen. Tevens schreef Logano beide wedstrijdsegmenten op zijn naam en betekende het voor Team Penske de allereerste overwinning in de Xfinity-series op Fontana. In de Cup-series won Logano driemaal op de Auto Club Speedway.

Joey Logano: "We hadden een fantastische auto en dit is één van die wedstrijden waarvan verwacht wordt dat je wint." Na een blew-up van Dylan Upton in de 110e ronde besloot crewchief Brian Wilson Logano niet naar binnen te halen. Een beslissing die mede tot het succes bijdroeg. Joey Logano: "Was het er niet helemaal eens, maar uiteindelijk werkte het wel. Ik dacht dat we meer terrein gingen verliezen maar we slaagden erin om op oude banden buiten te blijven. Dacht niet echt dat ik kans maakte. Het bewees alleen maar hoe snel onze auto vandaag was."

2018 Justin Allgaier
Snelle stop van Justin Allgaier.

Justin Allgaier eindigde op .047 secs. achterstand als tweede maar realiseerde zich net als vorige week dat hij alleen maar voor de tweede plek ging. Vorige week werd hij in Phoenix door Brad Keselowski met de Penske Mustang verslagen. Justin Allgaier, petje af, ze waren werkelijk een klasse apart. Ik rij nu al een paar weken achter de No 22 aan. Het begint langzamerhand depressief te worden."

Polesitter Christopher Bell schampte al vroeg langs de muur waardoor hij terugviel. In de 97e ronde spinde hij en werd door de Chevrolet van Michael Annett geraakt. Bell zou uiteindelijk als 22e geklasseerd worden. Kaz Grala zorgde in de allerlaatste ronde nog voor de nodige opschudding door in het zicht van de finish te crashen. Grala bleef ongedeerd. In de tussenstand van het kampioenschap heeft Elliott Sadler een kleine voorsprong op zijn JRM teamgenoten.

2018 Logano
Winnaar Joey Logano was dominant.

Uitslag
1. Joey Logano Ford 150 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 150 ronden
3. Elliott Sadler Chevrolet 150 ronden
4. Austin Dillon Chevrolet 150 ronden
5. Daniel Hemric Chevrolet 150 ronden
6. Cole Custer Ford 150 ronden
7. Tyler Reddick Chevrolet 150 ronden
8. Matt Tifft Chevrolet 150 ronden
9. Ryan Preece Toyota 150 ronden
10. Ross Chastain Chevrolet 150 rond
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet