Formula E

Formule E: Vergne en Di Grassi zorgen voor spektakel in Punta del Este. Techeetah-coureur versterkt leiderspositie

Zoals verwacht moest polesitter Lucas di Grassi zijn superpole inleveren en mocht vanaf de tweede starplek vertrekken. Ook de tijden van Alex Lynn en Oliver Turvey werden geannulleerd. Jean Eric Vergne en Lucas di Grassi leverden een schitterend duel om de kop. Op de streep bedroeg het verschil slechts 4/1000e van een seconde!!!

Tekst Willem J. Staat
Foto's FIA  Formule E/Bild Agentur Kräling

2018 Vergne Di Grassi
Adembenemend duel tussen Jean Eric Vergne en Lucas di Grassi in Punta del Este.

Vergne en Di Grassi zorgen voor spektakel in Punta del Este.Techeetah-coureur versterkt leiderspositie.
Met een zege in Punta del Este versterkte de Fransman Jean Eric Vergne zijn leiderspositie in de tussenstand van het FIA Formule E kampioenschap. Vrijwel de gehele wedstrijd stond Vergne onder druk van regerend kampioen Lucas di Grassi. De Techeetah-coureur verdedigde zowel voor als na de reguliere autowissel meesterlijk zijn positie.


2018 Di Grassi
Eindelijk punten voor Di Grassi.

In de 18e ronde ging de Top 8 voor de reguliere autowissel naar binnen. Om geen "Unsafe release" te riskeren reed Di Grassi achter Vergne de pitlane uit. In Turn 17 viel Di Grassi de Techeetah-coureur meermaals aan, maar die gaf werkelijk geen krimp. In de slotfase zijn er enkele lichte touchés tussen de koplopers. Di Grassi komt op het einde nog even onder druk van de Brit Sam Bird(DS Virgin) te staan. De DS Virgin-rijder moest echter in de slotfase echter gas terugnemen en besloot afstand te houden. Voor Vergne betekende het zijn derde Formule-E zege en de tweede dit seizoen.

"Ik heb nu wel een Wodka nodig" riep Vergne bij het vallen van het zwart wit geblokt. Vergne: "Eigenlijk wist ik niet of ik dit wel vol kon houden. Ik voelde de druk en het was een kwestie van positie houden. Uiteindelijk ben ik er toch in geslaagd." Met een fantastische wedstrijd behaalde Lucas Di Grassi zijn eerste punten dit seizoen. De Braziliaan kon het na afloop van de wedstrijd nog steeds niet verkroppen dat hem de pole ontnomen was. "Onmogelijk om op deze baan in te halen. Ik neem er maar een biertje op" aldus Di Grassi.
DS Virgin-coureur Sam Bird eindigde als derde. Sam Bird: "De snelheid was OK vandaag. Eigenlijk wilde ik dat die twee die voor mij reden nog een beetje harder geknokt hadden. Op het einde raakte mijn linkervoorwiel de muur en moest ik het rustiger aandoen. Mooi om weer op het podium te staan maar eigenlijk voelt dit schadebeperkend aan, nu Jean Eric van ons weg stroomt."

2018  Fraaie gevechten Close racing in het middenveld.

Jaguar-coureur Mitch Evans werd vanwege problemen met de gewichtsverdeling eveneens naar de achterste rijen verbannen en reed een perfecte inhaalwedstrijd en eindigde als vierde.

Bij de reguliere stops besloten de Dragon racers José Maria Lopez en Jerome D'Ambrosio een ronde langer door te gaan. Het pakte in hun voordeel uit. Na een matige kwalificatie beëindigden zij de wedstrijd als achtste en negende.

2018 Piquet Buemi De pechvogels Buemi en Piquet.

De safetycar moest voor een gestrande Nick Heidfeld in de vierde ronde kortstondig in actie komen. Tot aan de reguliere pitstops bevond Daniel Abt zich in vierde positie. Na de reguliere autowissel schoten alle vier gordels los en de Duitser moest voor een extra stop naar binnen. Een teleurstellende 14e plek was het resultaat. "Maar mijn leven is mij meer waard" twitterde de Audi-rijder.

2018 Vergne 1
Geweldige wedstrijd van Jean Eric Vergne.

Sebastien Buemi raakte in de openingsfase de muur en moest voortijdig naar binnen en was bij voorbaat kansloos. De e.dams Renault-coureur reed de wedstrijd niet uit, evenals Nelson Piquet Jr. (Jaguar) die eveneens voortijdig moest opgeven. De Braziliaan liep al in de eerste ronde averij op en moest eveneens vroegtijdig van auto wisselen.Volgens pitreporter Dario Franchitti was dit één van de mooiste FE wedstrijden die hij ooit gezien had. "Jean Eric Vergne is als coureur enorm gegroeid" bevestigde de Schot.

2018 Uitslag

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet