Formula E

Formula E: Voorlopige pole voor Di Grassi in Punta del Este

Met een tijd van 1.13.948s. pakte Audi-coureur Lucas di Grassi de voorlopige pole in Punta del Este. Vanwege het omver rijden van de plastic paaltjes in de chicanes zijn er een groot aantal rijders "under investigation" waaronder Di Grassi.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formula E

2018 Di Grassi

Voorlopige pole voor Lucas di Grassi in Punta del Este.

Voorlopige pole voor Di Grassi in Punta del Este
Verschillende rijders waren voorafgaande aan de kwalificatie al erg kritisch over de plastic paaltjes. De Brit Alex Lynn liet eveneens voorlopig de tweede tijd noteren. Lynn reed eveneens over een paaltje en beschadigde daarbij de voorvleugel. Jaguar-coureur Mitch Evans raakte al vroeg in de sessie de muur, maar wist toch de derde tijd te noteren.

Oliver Turvey eiste de vierde tijd voor zich op. Ondanks een fout tijdens de superpole liet Jean Eric Vergne de vijfde tijd noteren. Hetzelfde gold voor Sebastien Buemi die niet verder kwam dan een voorlopige zevende startplek.

2018 Alex Lynn
Tweede tijd voor Alex Lynn.

Nicolas Prost, Nelson Piquet Jr en Nick Heidfeld maakten kennis met de muur en zij kwalificeerden zich als 18e, 19e en 20e. Mahindra-coureur Felix Rosenqvist kwam niet verder dan een veertiende startplek en het gaat voor hem een lange wedstrijd worden om de aansluiting met Jean Eric Vergne te vinden.
FE-Quali-PDE

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet