Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Yifei Ye domineert test op Hockenheim, Verschoor en MP in de buurt

ye

Het seizoen 2018 van de Eurocup Formule Renault 2.0 is officieel van start gegaan met de eerste collectieve test. Die vond gisteren en vandaag plaats op Hockenheim, waar Yifei Ye namens Kaufmann de toon zette. Zijn teamgenoot Richard Verschoor en ook de coureurs van MP Motorsport kwamen wel steeds dicht in de buurt van de Chinees.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport Series

Ye was gisteren in beide sessies de snelste. In de ochtend had hij Alexander Vartanyan (Arden) kort achter zich aan, waarna er al een gat viel naar twee rookies, Logan Sargeant (R-Ace) en Alexander Smolyar (Tech 1), een teken dat niet iedereen nog alles uit de kast haalde.

lundgaard

's Middags gebeurde dat aan het slot van de sessie al wat meer, toen iedereen zijn snelste tijd van de dag liet noteren. Ye bleef Victor Martins (R-Ace) en Richard Verschoor (Kaufmann) honderdsten voor. Christian Lundgaard en Alex Peroni meldden zich in de top-tien met een zevende en achtste tijd.

Ye hield er ook vanochtend de vaart in, door ook de tijden in de derde sessie aan te voeren. Hij was daarmee de enige die zijn tijd van gisteren verbeterde. Teamgenoot Verschoor en MP-coureur Lundgaarden eindigden als tweede en derde.

colombo

In de middag was Ye niet langer de snelste, maar dat kwam ook doordat hij zich niet lekker voelde en niet op de baan verscheen. Dat maakte de weg vrij voor Lundgaard, die de snelste tijd afwisselde met Verschoor en Lorenzo Colombo (JD). Aan het slot voegden zich diverse coureurs tussen Colombo en de Nederlander, aangevoerd door de opnieuw opvallende Amerikaanse debutant Sargeant. Peroni eindigde voor MP als tiende. Veteraan Max Defourny was opvallend genoeg de minst snelle van het MP-trio.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet