DTM

DTM: Twee overwinningen voor oudgediende Klaus Ludwig op de Sachsenring

Mercedes-benz beleefde een uitstekend weekeinde in de vierde ronde van de DTM op de Sachsenring. Oudgediende Klaus Ludwig won beide races, telkens voor zijn jonge Schotse merkgenoot Peter Dumbreck en kampioenschapsleider Bernd Schneider. Voor Opel verliepen de zaken dramatisch: maar liefst vier klapbanden betekenden een slecht resultaat voor het merk uit Rüsselsheim.

Tekst: René de Boer

In de slotfase van de kwalificatietraining realiseerde Klaus Ludwig de snelste tijd, de drievoudig kampioen behaalde zijn vijftiende DTM-pole, voor Peter Dumbreck. Daarachter stonden de Opel-coureurs Winkelhock en Reuter. Schneider stelde in de kwalificatie teleur, hij kwam niet verder dan plaats elf. In de eerste wedstrijd nam Ludwig meteen de leiding, gevolgd door Dumbreck en Reuter. Pedro Lamy en Marcel Fässler vielen al snel uit na een startcrash, waardoor ook Christian Abt getroffen werd. Lange tijd zag het ernaar uit dat Reuter derde zou worden achter Ludwig en Dumbreck, maar onder druk van de aanstormende Schneider raakte hij in de laatste ronde met nog drie bochten te gaan van de baan en reed hard in de vangrail. Een kapotte band bleek de oorzaak, evenals eerder bij zijn merkgenoten Winkelhock en Alzen. Zo won Ludwig, voor Dumbreck en Schneider.

Om veiligheidsredenen besloot wedstrijdleider Roland Bruynseraede de tweede race te verkorten van 30 naar 24 ronden. Die wedstrijd gaf eenzelfde beeld te zien als de voorgaande. Ludwig en Dumbreck waren bij de start al weg, maar Opel-coureur Eric Helary won het duel met Bernd Schneider om de derde plaats. Zo bleef de rangorde lange tijd, maar ook Helary viel door een klapband uit. "We moeten echt op zoek naar een oorzaak, samen met bandenleverancier Dunlop", verklaarde Opel-sportdirecteur Volker Strycek. Klaus Ludwig reed onbedreigd naar zijn tweede zege van het weekeinde en bracht zijn totale aantal DTM-overwinningen daarmee op 36. Dumbreck werd opnieuw tweede, voor Schneider, die zijn voorsprong in het kampioenschap aanzienlijk uitbouwde. Manuel Reuter startte vanuit de pits na snelle reparatie, maar werd elfde en scoorde daarmee geen punten.

Uitslag:

Race 1:
1. Klaus Ludwig, Dui, Mercedes-Benz CLK, 30r. in 40,31;471
2. Peter Dumbreck, GBr, Mercedes-Benz CLK, op 0;866
3. Bernd Schneider, Dui, Mercedes-Benz CLK, op 6;822
4. Eric Helary, Fra, Opel V8 Coupé, op 16;201
5. Marcel Tiemann, Dui, Mercedes-Benz CLK, op 16;587
6. Michael Bartels, Dui, Opel V8 Coupé, op 22;295

Race 2:
1. Klaus Ludwig, Dui, Mercedes-Benz CLK, 24r. in 32,16;505
2. Peter Dumbreck, GBr, Mercedes-Benz CLK, op 0;934
3. Bernd Schneider, Dui, Mercedes-Benz CLK, op 1;975
4. Marcel Fässler, Zwi, Mercedes-Benz CLK, op 9;999
5. Marcel Tiemann, Dui, Mercedes-Benz CLK, op 18;348
6. Michael Bartels, Dui, Opel V8 Coupé, op 27;320

Stand na 8 van 18 races:
1. Bernd Schneider, 106 punten
2. Manuel Reuter, 79
3. Klaus Ludwig, 74
4. Joachim Winkelhock, 68
5. Marcel Fässler, 59
6. Peter Dumbreck, 56

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet