DTM

DTM: Dubbelzege Reuter, Bernd Schneider nieuwe DTM-kampioen

Met nog twee races te gaan behaalde Mercedes-coureur Bernd Schneider op de Nürburgring voortijdig de titel in de Deutsche Tourenwagen Masters. Voor 42.000 toeschouwers bij het traditionele Eifelrennen had Schneider aan een tweede en een vierde plaats genoeg om zich kampioen te mogen noemen in de nieuwe DTM. De beide races onder herfstige weersomstandigheden resulteerden in een dubbelzege voor Opel-coureur Manuel Reuter.

Tekst: René de Boer

In de tijdtraining leek Schneider opnieuw op een pole af te stevenen, maar in de slotfase van de training was het Joachim Winkelhock die de snelste tijd op de klokken zette. Des te opmerkelijker, omdat op zijn eerste snelle ronde een triangel aan zijn Opel V8 Coupé was afgebroken en hij ruim een half uur voor reparatie in de pits stond. "Misschien was ik daardoor wel meer ontspannen", aldus Winkelhock. Tweede op de grid was Manuel Reuter, voor titelfavoriet Schneider, terwijl ook de negende plaats van Abt-Audi-rijder Laurent Aiello opmerkelijk was.

In de eerste race nam Winkelhock de leiding voor Reuter en Alzen, terwijl Schneider als vierde aansloot. In de tiende ronde liet Winkelhock Reuter zonder problemen voorbij, terwijl een ronde later Schneider de vierde plaats van Alzen overnam. Winkelhock viel in de 17e ronde direct drie plaatsen terug: Schneider pakte de tweede plaats voor Alzen en Fässler. Reuter won voor Schneider en Alzen. Aiello behaalde toch nog de negende plaats, ondanks een probleem met de uitlaat.

Ook in de tweede race ging het goed voor Opel: Reuter nam de leiding voor Schneider en Alzen. Zo bleef aanvankelijk de volgorde gedurende de eerste helft van de race, maar in de 13e ronde werd het spannend. Alzen plaatste de aanval op Schneider, de twee kwamen met elkaar in botsing en Schneider viel terug tot de vijfde plaats.

Het was echter genoeg om de titel voortijdig veilig te stellen, zeker nadat de Mercedes-rijder ook nog Joachim Winkelhock passeerde. Reuter behaalde zijn vierde overwinning van het seizoen voor de beide Mercedes-junioren Fässler en Jäger. Aiello behaalde de zevende plaats en scoorde opnieuw punten voor het Abt-Audi-team.

Uitslag:
Race 1:
1. Manuel Reuter, Dui, Opel V8 Coupé, 22r. in 36,27;679
2. Bernd Schneider, Dui, Mercedes-Benz CLK, op 0;728
3. Uwe Alzen, Dui, Opel V8 Coupé op 1;746
4. Marcel Fässler, Zwi, Mercedes-Benz CLK, op 3;378
5. Joachim Winkelhock, Dui, Opel V8 Coupé, op 4;615
6. Michael Bartels, Dui, Opel V8 Coupé op 14;287

Race 2:
1. Manuel Reuter, Dui, Opel V8 Coupé, 22r. in 36,28;656
2. Marcel Fässler, Zwi, Mercedes-Benz CLK, op 1;677
3. Thomas Jäger, Dui, Mercedes-Benz CLK, op 5;557
4. Bernd Schneider, Dui, Mercedes-Benz CLK, op 8;230
5. Joachim Winkelhock, Dui, Opel V8 Coupé, op 10;628
6. Uwe Alzen, Dui, Opel V8 Coupé, op 10;894

Stand na 15 van 17 races:
1. Bernd Schneider, 206
2. Manuel Reuter, 162
3. Klaus Ludwig, 122
4. Marcel Fässler, 108
5. Joachim Winkelhock, 86
6. Peter Dumbreck, 71

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet