NASCAR

NASCAR: Woestijnregen kan Xfinity-zege Keselowski in Phoenix niet verstoren

De 200 ronden tellende Xfinity-wedstrijd in Phoenix ofwel ISM Raceway moest vanwege regen ruim 2,5 uur stilgelegd worden. Regen en een tijdstraf voor te snel rijden in de pitlane konden Penske-coureur Brad Keselowski echter niet verstoren.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2018 ISM VictoryLap
Mooie wedstrijd van Brad Keselowski in Phoenix. Het stilleggen van de wedstrijd wegens regen speelde hem in de kaart.Woestijnregen kan Xfinity-zege Keselowski in Phoenix niet verstoren
Keselowski kreeg al vroeg in de wedstrijd een tijdstraf wegens te snel rijden in de pitlane opgelegd. Daardoor viel hij terug naar de staart van het veld en met nog ruim 32 ronden te gaan nam de Penske-rijder definitief de leiding.Brad Keselowski: "Het weer speelde ons wel een beetje in de kaart, zelf was ik niet echt perfect vandaag maar die auto was erg sterk. Zeker voor 50 of 60 ronden. De laatste 20 ronden was hij erg goed, daar zorgden de jongens wel voor. Ben trots op ze." Vanwege regen moest de wedstrijd ruim 2,5 uur stilgelegd worden. 

Bij de allerlaatste stop kwamen Christopher Bell en Keselowski tegelijk naar binnen. Keselowski behaalde voordeel door weer als eerste te vertrekken.Keselowski: "In de long runs was Christopher erg sterk en ik dacht niet dat we hem aankonden, maar met vers rubber ging ik er toch als eerste vandoor."

2018 ISM Bell Busch Keselowski
Mooi gevecht tussen Bell, Busch en Keselowski.

Polesitter Justin Allgaier won het eerste wedstrijdsegment en reed een sterke wedstrijd. Hij eindigde op 0.530 secs. achterstand als tweede achter Keselowski. Justin Allgaier: "Alleen door een fout of een defect had ik Keselowski kunnen passeren." Na een 1-ronde shootout schreef Kyle Busch het tweede wedstrijdsegment op zijn naam. Bell eindigde als vierde en Jamie McMurray als vijfde in zijn eerste Xfinity-start sinds 2013.

Keselowski heeft in totaal 37 Xfinity-zeges op zijn naam staan. Tijdens zijn laatste twee Xfinity-starts was Brad eveneens succesvol en behaalde vorig jaar op Richmond voor de laatste maal. Herfst 2014 zegevierde Keselowski eveneens in de Xfinity Phoenix.

2018 Winner Keselowski 37e Xfinity-zege voor Brad Keselowski.

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 200 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
3. Kyle Busch Toyota 200 ronden
4. Christopher Bell Toyota 200 ronden
5. Jamie McMurray Chevrolet 200 ronden
6. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
7. Matt Tifft Chevrolet 200 ronden
8. Cole Custer Ford 200 ronden
9. Elliott Sadler Chevrolet 199ronden
10. Tyler Reddick Chevrolet 199 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet