Formule 2

Ralph Boschung stapt in bij MP Motorsport voor tweede F2-seizoen

480-boschung

De Zwitserse coureur Ralph Boschung heeft bij MP Motorsport getekend voor het komende seizoen in de Formule 2. Het wordt voor Boschung zijn tweede jaar in de klasse, nadat hij in 2017 veelbelovend debuteerde.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto: Dutch Photo Agency

Boschung maakt de overstap naar MP Motorsport nadat hij in november 2017 een succesvolle testdag in Abu Dhabi met het team voltooide.

"Ik ben erg blij dat ik met MP Motorsport mijn tweede seizoen in de Formule 2 inga", aldus Boschung. "Tijdens onze testdag op Yas Marina hebben we uitstekend samengewerkt, wat me het vertrouwen geeft dat we in 2018 goed kunnen presteren. Met de nieuwe F2-auto zijn de kansen voor iedereen gelijk, en MP heeft de mensen in huis om het beste uit een nieuw chassis te halen. Het wordt een geweldig seizoen."

"Het is geweldig dat Ralph deel gaat uitmaken van ons F2-team", vertelt Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "In zijn eerste F2-seizoen heeft hij goede snelheid aan de dag gelegd. Ik weet zeker dat we die snelheid kunnen inzetten voor een reeks solide resultaten. Onze naseizoenstest met Ralph ging erg goed. We zijn ervan overtuigd dat we op die vorm kunnen voortbouwen en regelmatig punten kunnen scoren in het komende seizoen."

Vorig jaar debuteerde Boschung in de Formule 2, een veelbelovend seizoen waarin de Zwitser 11 punten behaalde. Een zevende plaats op de Red-Bull-Ring was zijn beste resultaat. In 2015 en 2016 reed Boschung twee seizoenen in de GP3, met een overwinning op diezelfde Red-Bull-Ring als hoogtepunt. Boschungs eerste twee seizoenen in de autosport resulteerden in een overwinning en 14 podiumplaatsen in het Duitse ADAC Formel Masters-kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet