NASCAR

NASCAR: Kyle Larson wint Xfinity Las Vegas

Kyle Larson behaalde op de Las Vegas Motor Speedway zijn allereerste Xfinity-zege dit seizoen. Tevens de achtste in zijn carriere. Twee late neutralisaties konden Chip Ganassi Racing-coureur Larson niet van de zege weerhouden. In 2017 eindigde hij als tweede in de zowel de Xfinity als de Cup-race.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2018 Podium Las Vegas
Zege voor Kyle Larson in de Xfinity Las Vegas.


Kyle Larson wint Xfinity Las Vegas
Op de Las Vegas Motor Speedway was Larson in zijn Chip Ganassi Racing Chevrolet duidelijk een klasse apart. Ook na de laatste neutralisatie, 16 ronden voor het einde vanwege een klapband voor Ryan Reed, behield Larson met zijn Chevrolet de leiding. Vanwege het brandstofverbruik was Larson niet zeker of hij de finish zou halen, maar de neutralisatie voor het Reed-incident speelde hem volledig in de kaart. Hoewel hij achter Tyler Reddick weer uit de pits kwam wist Larson met nog zeven ronden te gaan toch de leiding te behouden.

Kyle Larson: "Deze auto was vorig jaar al snel, maar dit jaar bloedsnel. Met deze nieuwe body deed hij het uitstekend." De hoop van Kyle Busch om alle drie NASCAR-wedstrijden(Truck, Xfinity en Cup) te winnen werd na een mislukte pitstop de bodem ingeslagen. Een crewlid dat voor het bijtanken verantwoordelijk was, ving een losgeslagen wiel op. NASCAR beloonde dit met een drive-through.

In de 73e ronde ging Larson met een fraaie move aan Ryan Blaney voorbij, maar verspeelde direct zijn positie door een slechte pitstop onder neutralisatie voor een crash van Austin Cindric. Larson viel naar de zevende plek terug. Met nog 48 ronden te gaan wist hij zich toch weer snel naar de kop van het veld op te werken. Christopher Bell eindigde in zijn JGR Toyota als tweede, gevolgd door Justin Allgaier, Ryan Blaney en Elliott Sadler. Larson schreef het tweede wedstrijdsegment op zijn naam en Christopher Bell het tweede.

Uitslag
1. Kyle Larson Chevrolet 142 ronden
2. Christopher Bell Toyota 142 ronden
3.Justin Allgaier Chevrolet 142 ronden
4. Ryan Blaney Ford 142 ronden
5. Elliott Sadler Chevrolet 142 ronden
6. Daniel Hemric Chevrolet 142 ronden
7. Brandon Jones Toyota 142 ronden
8. Tyler Reddick Chevrolet 142 ronden
9. Cole Custer Ford 142 ronden
10.Spencer Gallager Chevrolet 142 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet