Formula E

Formule E: Eindelijk eerste FE zege voor Daniel Abt in Mexico City

Daniel Abt behaalde voor Audi zijn allereerste FE overwinning nadat hij deze al tweemaal eerder in zijn carriere had moeten inleveren. Voor het team van Mahindra Racing werd het een teleurstellende dag. Zowel Felix Rosenqvist als Nick Heidfeld konden geen potten breken. Voor polesitter Rosenqvist werd het een uiterst teleurstellende dag.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Fia Formule E

2018 Abt
Daniel Abt in Mexico City op weg naar zijn "eerste" overwinning voor het Audi Schaeffler Team van Alan McNish.

Eindelijk eerste FE zege voor Daniel Abt in Mexico
In Mexico City nam polesitter Felix Rosenqvist direct de leiding gevolgd door Oliver Turvey, Sebastian Buemi, Daniel Abt en Antonio Felix Da Costa die direct bij de start veel terrein verloor. Nelson Piquet en Jean Eric Vergne wisten de Andretti Amlin BMW rijder al in de tweede ronde te verschalken. Lucas di Grassi profiteerde duidelijk van de fanboost en maakte vanaf de 16e plek al vier posities goed. Di Grassi zou uiteindelijk als negende eindigen. In de zesde ronde is er een kleine aanrijding tussen Mortara en Filippi. Mortara profiteerde van de reguliere autowissel en zou als achtste eindigen.

Tot aan de negentiende ronde kende de wedstrijd een rustig verloop maar toen viel de auto van Felix Rosenqvist plotseling in de eerste snelle bocht stil. De Zweed wist de auto nog te resetten maar moest eindelijk toch opgeven. Daardoor kwam Jaguar rijder-coureur Oliver Turvey aan de leiding.

2018  Heidfeld Slecht weekend voor Mahindra Racing in Mexico City. Ook Nick Heidfeld viel uit.
.
Het beslissende moment kwam in de 20e ronde als Daniel Abt aan edams.Renault rijder Sebastian Buemi voorbij gaat. In de 23e ronde volgden de reguliere stops. Op Nelson Piquet Jr. na gaat vrijwel iedereen naar binnen. De Braziliaan probeert op strategie een ronder langer door te gaan, maar de rekening om de kop te nemen gaat jammer genoeg niet op. Hij komt als zesde terug op de baan en zou ondanks een sterk gereden wedstrijd als vierde eindigen.

Oliver Turvey en Sebastian Buemi leveren in de slotfase een fraai duel om de tweede plek en zouden ook in die volgorde eindigen. Nicolas Prost moest in de 36e ronde na een aanrijding met Sam Bird definitief opgeven. Geen beste dag voor Mahindra Racing.


Podium Mexico
Voor Oliver Turvey(2e) eindelijk zijn allereerste FE poidum in Mexico.

Voor Techeetah-coureur André Lotterer werd het in Mexico City ook geen beste dag. Vanwege een unsafe release (waarbij de Duitser met zijn 888 kilo zware bolide over de voet van zijn monteur reed) kreeg de Techeetah-coureur een "drive-through" opgelegd. Hij viek van de zevende naar de dertiende plek terug. Buemi en Turvey zorgden in de allerlaatste ronde nog voor veel spektakel maar hun positie veranderde niet meer. Met 81 punten leidt de Fransman Jean Eric Vergne nu het kampioenschap met 81 punten, gevolgd door Felix Rosenqvist met 69 punten en Sam Bird met 64 punten',

Bij de teams blijft Techeetah met 99 punten aan de leiding gevolgd door Mahindra met 90 punten en Jaguar met 74 punten. Abt staat nu zesde in de tussenstand van het kampioenschap.

DXZnIjoXkAElQRGAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet