NASCAR

NASCAR: Kevin Harvick wint Xfinity Atlanta. Christopher Bell maakt indruk

Kevin Harvick behaalde in de Rinnai 250 op Atlanta een overtuigende overwinning. In de 163 ronden tellende wedstrijd reed Harvick er ruim 141 aan de leiding. Voor Harvick betekende het zijn vijfde Xfintiy-overwinning op Atlanta en de 47e in zijn carriere.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Groene vlag Atlanta
Start van een mooie cleane Xfinity-wedstrijd in Atlanta. Joey Logano en Christopher Bell vertrokken vanaf de eerste startrij. Winnaar Harvick bevindt zich in de groen witte auto op de derde rij.


Kevin Harvick wint Xfinity Atlanta. Christopher Bell maakt indruk
Voor Kevin Harvick betekende het zijn eerste Xfinity-overwinning sinds 2015. De afgelopen jaar zes jaar eindigde Harvick op Atlanta viermaal als eerste in de Xfinity-series. Bovendien schreef Harvick tevens de eerste twee wedstrijdsegmenten op zijn naam. Overigens won Kyle Busch deze wedstrijd de afgelopen twee jaar. Joey Logano eindige op 4.183 secs. achterstand als tweede. JGR-coureur Christopher Bell(waarvan insiders in de toekomst heel veel verwachten) moest vijf ronden voor het einde zijn tweede plek aan Logano prijsgeven.

Bell vertrok vanaf pole maar verklaarde achteraf dat hij van de veteranen Harvick en Logano in de wedstrijd het nodige had opgestoken. Bell: "Het was te verwachten dat de banden minder zouden worden. Weet het niet helemaal zeker, maar door tegen deze twee toppers de handschoen op te nemen word je wel een betere coureur."

Voor Daytona winnaar Tyler Reddick werd het in Atlanta een slechte dag. Na een schitterend duel met Justin Allgaier moest Reddick voor een klapband naar binnen en werd slechts als 19e geklasseerd.

Het enige incident in de wedstrijd deed zich in de beginfase voor toen Cole Custer na een touché van Ganassi debutant John Hunter Nemecheck de muur inging. Nemecheck beëindigde de wedstrijd overigens als vierde.

Cole Custer: "Ik werd van achteren geraakt. Het doet pijn want wij beschikten over een goede auto. Maar wat kun je eraan doen?"John Hunter Nemecheck: " Ik werd door rechtsachter door Elliott Sadler geraakt en raakte vervolgens Custer die in de rondte ging. Maar ik ben tevreden over het feit waar ik eindigde. Maar met nog meer tijd achter het stuur kan ik nog meer vertrouwen opbouwen. De ervaring kan daarbij alleen maar helpen."

Christopher Bell
Christopher Bell in de JGR-Toyota. Van hem gaan we nog heel veel horen.

Uitslag
1. Kevin Harvick Ford 163 ronden
2. Joey Logano Ford 163 ronden
3. Christopher Bell Toyota 163 ronden
4. John Hunter Nemecheck Chevrolet 163 ronden
5. Elliott Sadler Chevrolet 163 ronden
6. Justin Allgaier Chevrolet 163 ronden
7. Austin Dillon Cindric Ford 163 ronden
8. Kyle Benjamin Toyota 162 ronden
9. Ryan Truex Chevrolet 162 ronden
10. Ryan Reed Ford 162 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet