Formule 1

Formule 1: Oude nieuwe kleuren op McLaren MCL33

mclaren-mcl33-3

De gebeden van verstokte McLaren-fans zijn eindelijk verhoord: het team keert terug naar het oorspronkelijke papaya-oranje waarin oprichter Bruce McLaren zijn auto's hulde. Dat is het meest in het oog springende nieuws van de online-onthulling vanochtend van de nieuwe McLaren MCL33.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: McLaren F1 Team, Mattijs Diepraam

Al jaren smeken liefhebbers van het op één na succesvolste F1-team aller tijden om een terugkeer naar het klassieke oranje uit de tijd van de 'Bruce & Denny Show' in de gouden Can-Am-jaren. Sinds McLaren geen hoofdsponsor van naam meer heeft, behoorde dat ook tot de mogelijkheden, maar onder het bewind van Ron Dennis keerde de kleur alleen tijdelijk terug in het voorseizoen. Daarna raceten de auto's toch weer als Silberpfeil.

mclaren-mcl33

De nieuwe eigenaren besloten vorig jaar terug te keren naar oranje – ook als signaal dat er nieuwe tijden waren aangebroken – maar het oranje was niet hét papaya-oranje van destijds en leidde zo alsnog tot grote teleurstelling bij de fans. McLaren maakte het al goed tijdens de Indy 500, toen de Dallara van Fernando Alonso in het correcte oranje was gehuld. Ook de blauwe accenten op de MCL33 passen bij de eerste auto's van McLaren.

Aan de buitenkant valt verder het gebrek aan grote sponsors op, al wordt de ruimte op de sidepods mogelijk nog gevuld. Petrobras is de tweede nieuwe brandstofleverancier in twee jaar. Ook de samenwerking met computerfabrikant Dell is nieuw.

mclaren-mcl33-4

Het oranje is overigens niet de allereerste kleur waarin McLaren zijn F1-auto's spoot. De McLaren M2B waarmee Bruce McLaren zijn F1-avontuur in 1966 begon, was wit...

retromobile-2018-48

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 23 februari 2018 09:08

  De CanAm McLarens waren in 1966 al papaya, in de F1 pas in 1968. De blauwe vlakken verschenen in 1971, maar alleen op de CanAm McLarens.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 23 februari 2018 09:11

  Blauw in de F1 wel als bescheiden bies op de M2B (1966) en de M4A (1967).

  • 1
  • 0
   
  Drrrrkkk 23 februari 2018 16:19

  Nog steeds geen titel-/hoofdsponsor. Knap dat ze het (blijkbaar) redden zo met het budget.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet