Formule 1

Formule 1: Renault trekt doek van RS18

renault-rs18-1

Renault is het vijfde F1-team dat zijn auto van 2018 aan de wereld laat zien. Dat gebeurde vanmiddag op dezelfde sobere manier als bij Haas, Red Bull en Sauber: niet met een presentatie zoals bij Williams, maar met het vrijgeven van enkele beelden.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport F1

Voor de RS18 koos Renault in tegenstelling tot Williams en Sauber voor evolutie. De auto ziet er dan ook grotendeels hetzelfde uit als de RS17 van eind 2017. Renault steeg vorig jaar weliswaar van de negende naar de zesde plaats in het constructeurskampioenschap – Toro Rosso werd op het laatst van die zesde plek verdrongen – maar het is de vraag of deze inspanning voldoende is om die positie te behouden, zeker nu ook van de nieuwe Renault-klant McLaren meer mag worden verwacht.

Renault besteedde de afgelopen jaren vooral aan de herinrichting en vernieuwing van het hoofdkwartier in Enstone, waar het in de afgelopen jaren flink achterop was geraakt. Volgens teambaas Cyril Abiteboul moet die opbouwfase leiden tot verbeterde resultaten in 2018, al wilde hij die verbetering niet kwantificeren. Nico Hülkenberg – dit jaar samen met Carlos Sainz Jr achter het stuur van de Renaults – liet echter weten dat het nog wel een flink aantal jaren kan duren voordat Renault is waar het als fabrikant hoort te zijn: een rechtstreekse rivaal van Mercedes en Ferrari.

renault-rs18-2

Uiterlijk heeft de F1-auto van Renault wel een zekere transformatie ondergaan: veel van het geel heeft moeten plaatsmaken voor zwart, de andere bedrijfskleur van Renault. Dat heeft geleid tot het opmerkelijke effect dat de RS18 van boven er nog steeds geel uitziet, maar van de zijkant bekeken een zwarte auto is.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet