Formule 1

Formule 1: Sauber toont C37 in Alfa Romeo-kleuren

sauber-c37-4

Sauber heeft vanochtend beelden vrijgegeven van zijn nieuwe C37. De auto waarmee het Zwitserse F1-team ten aanval gaat in het seizoen 2018, is in de kleuren van de nieuwe hoofdsponsor Alfa Romeo gehesen. Het kleurenschema verrast niet: het lijkt sterk op wat Sauber al liet zien tijdens de presentatie van Alfa als nieuwe titelsponsor.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Alfa Romeo Sauber F1 Team

Net als Williams heeft Sauber diverse ontwerpprincipes van de voorgaande auto achter zich gelaten, zo liet het team weten in zijn begeleidende tekst. Op zichzelf begrijpelijk, want het team heeft wat in te halen: het eindigde vorig jaar als laatste in het constructeurskampioenschap met slechts vijf punten en was de duidelijke hekkensluiter onder de F1-teams. Het lot van Sauber verschilt daarmee sterk van dat van Force India, een team waarmee het enkele jaren geleden nog de strijd aanbond in de middenmoot.

sauber-c37-3

De C37 – opnieuw een ontwerp van technisch directeur Jörg Zander – en de 2018-motor van Ferrari moeten dat tij keren, vindt teambaas Fred Vasseur, die vorig jaar na een paleisrevolutie het roer overnam van Monisha Kaltenborn. Marcus Ericsson en zijn Zweedse sponsors blijven aan, in de tweede auto neemt een van de grootste beloften van de afgelopen jaren plaats: Ferrari-junior en regerend Formule 2-kampioen Charles Leclerc.

sauber-c37-2

Wie had gehoopt op een vrijwel geheel in rood gehulde C37 in de Alfa-stijl uit de DTM-jaren komt bedrogen uit. De Alfa-kleuren komen alleen terug op de airbox en de achtervleugel, net zoals te zien was op de overgespoten C36 die tijdens de presentatie van Alfa Romeo als nieuwe hoofdsponsor werd getoond. In dat opzicht leverde de onthulling van de C37 geen grote verrassingen op. Daarnaast resulteert de keuze voor wit als dragende kleur in een prominent zichtbare halo.

sauber-c37-5

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Anonieme gebruiker 20 februari 2018 14:49

    De Sauber F1 no16 op 2 december gepresenteerd in Arese in Alfa Romeo kleuren was een overgespoten Sauber C30 uit 2011, dus geen C36 van vorig jaar. vrgr Fer

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet