STW-Meisterschaft

STW: Christian Abt opnieuw oppermachtig

Na zijn zege in de STW Sprint en het STW Rennen op de Sachsenring toonde Audi-coureur Christian Abt zich op het vliegveldcircuit van Zweibrücken opnieuw oppermachtig. Tijdens de tweede ronde van de Deutsche Supertourenwagen-Meisterschaft (STW) won de rijder uit Beieren wederom beide wedstrijden, zodat hij nu riant aan de leiding gaat van de stand om het kampioenschap.

Tekst: René de Boer

Opel domineerde de gang van zaken in de tijdtraining op het 2,790 km lange circuit. Uwe Alzen veroverde de pole position, voor zijn beide Holzer-teamgenoten Manuel Reuter en Eric Hélary. In de STW Sprint profiteerde Christian Abt, gestart als vierde, echter optimaal van de betere tractie van zijn vierwielaangedreven Audi A4 quattro ten opzichte van de voorwielaangedreven Opels. Hij maakte in de eerste tien ronden van de Sprint twee plaatsen goed en stak vervolgens in de elfde omloop definitief Uwe Alzen voorbij, om daarna een flinke voorsprong op te bouwen. Abt won tenslotte, voor Uwe Alzen, Manuel Reuter en Eric Hélary.

In het STW Rennen over 36 ronden (100 km) nam Alzen weliswaar na de start de leiding, maar Christian Abt had slechts een halve ronde nodig om orde op zaken te stellen. Daarna vergrootte hij op vrij eenvoudige wijze zijn voorsprong; al na drie ronden had hij een marge van vijf seconden. Zo reed Abt onbedreigd naar de overwinning, waarbij zijn teamgenoot Kris Nissen de tweede plaats pakte. Honda-rijder Gabriele Tarquini reed een uitstekende race en eindigde als derde, voor zijn Deense teamgenoot Tom Kristensen, die na een uitval in de sprint als laatste was gestart. Op plaats vijf de eerste Opel met Uwe Alzen, die het vanaf de 18e ronde zonder stuurbekrachtiging moest stellen.

Uitslag:

STW Sprint:
1. Christian Abt (Dui), Audi A4 quattro
2. Uwe Alzen (Dui), Opel Vectra
3. Manuel Reuter (Dui), Opel Vectra
4. Eric Hélary (Fra), Opel Vectra
5. Kris Nissen (Den), Audi A4 quattro
6. Michael Bartels (Dui) Audi A4 quattro

STW Rennen:
1. Christian Abt (Dui), Audi A4 quattro
2. Kris Nissen (Den), Audi A4 quattro
3. Gabriele Tarquini (Ita), Honda Accord
4. Tom Kristensen (Den), Honda Accord
5. Uwe Alzen (Dui), Opel Vectra
6. Eric Hélary (Fra), Opel Vectra

Stand na twee ronden:
1. Christian Abt, 180 punten
2. Kris Nissen, 136
3. Uwe Alzen, 116
4. Manuel Reuter, 97
5. Gabriele Tarquini, 95
6. Roland Asch, 73
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet